Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

13 defini╚Ťii pentru melasa

MELAS├ü, melasez, vb. I. Tranz. A amesteca nutre╚Ťul cu melas─â. ÔÇô Din melas─â.
MEL├üS─é, melase, s. f. Reziduu siropos de culoare brun─â, provenit de la extragerea zah─ârului din sfecl─â sau din trestie-de-zah─âr ╚Öi care serve╚Öte ca hran─â pentru vite. ÔÇô Din fr. m├ęlasse, germ. Melasse, it. melassa.
MELAS├ü, melasez, vb. I. Tranz. A amesteca nutre╚Ťul cu melas─â. ÔÇô Din melas─â.
MEL├üS─é, melase, s. f. Reziduu siropos de culoare brun─â, provenit de la extragerea zah─ârului din sfecl─â sau din trestie de zah─âr ╚Öi care serve╚Öte ca hran─â pentru vite. ÔÇô Din fr. m├ęlasse, germ. Melasse, it. melassa.
MEL├üS─é s. f. Lichid siropos care r─âm├«ne la fabricarea zah─ârului din sfecl─â sau trestie de zah─âr, dup─â depunerea zah─ârului cristalizat; e ├«ntrebuin╚Ťat─â la fabricarea spirtului, ca hran─â pentru vite etc.
melásă s. f., g.-d. art. melásei; pl. meláse
melas├í vb., ind. prez. 1 sg. melas├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. melase├íz─â
melásă s. f., g.-d. art. melásei; pl. meláse
MEL├üS─é s.f. Lichid siropos r─âmas de la fabricarea zah─ârului, dup─â concentrarea sucului de sfecl─â sau de trestie de zah─âr. [< fr. m├ęlasse, cf. sp. melaza].
MEL├üS─é s. f. reziduu siropos, de culoare brun─â, rezultat la fabricarea zah─ârului. (< fr. m├ęlase, germ. Melasse, it. melassa)
MEL├üS─é f. Reziduu sub form─â de lichid siropos, de culoare brun─â, ob╚Ťinut ├«n procesul fabric─ârii zah─ârului ╚Öi folosit la producerea alcoolului, a drojdiei ╚Öi ca hran─â pentru vite. /<fr. m├ęlasse, germ. Melasse, it. melassa
melas─â f. siropul ce r─âm├óne dup─â fabricarea zah─ârului (= fr. m├ęlasse).
*mel├ís─â f., pl. e (fr. m├ęlasse, d. sp. melaza, d. miel, m─şere). Substan╚Ť─â sirupoas─â care r─âm├«ne dup─â rafinarea zah─ârulu─ş: din melasele de trestie de zah─âr se face rom.

Melasa dex online | sinonim

Melasa definitie

Intrare: melas─â
melas─â substantiv feminin
Intrare: melasa
melasa verb grupa I conjugarea a II-a