Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru dozator

dozat├│r sn [At: DLR ms / Pl: ~o├íre / E: doza + -tor] 1 Aparat cu func╚Ťionare continu─â sau intermiten╚Ť─â care alimenteaz─â o instala╚Ťie ├«n care se amestec─â doi sau mai mul╚Ťi componen╚Ťi. 2 Aparat folosit pentru dozarea (1) sifonului, a sucului, berii sau ├«nghe╚Ťatei.
DOZAT├ôR, dozatoare, s. n. Aparat sau dispozitiv care dozeaz─â. ÔÇô Doza + suf. -tor (dup─â fr. doseur).
DOZAT├ôR, dozatoare, s. n. Aparat sau dispozitiv care dozeaz─â. ÔÇô Doza + suf. -tor (dup─â fr. doseur).
dozatór s. n., pl. dozatoáre
dozatór s. n., pl. dozatoáre
DOZATÓR s.n. Aparat care servește pentru dozaj (2) [în DN]. [Cf. it. dosatore].
DOZATÓR s. n. aparat, dispozitiv pentru dozajul unor amestecuri. (< it. dosatore)
DOZATÓR ~oáre n. Dispozitiv pentru dozare. /a doza + suf. ~tor
dozat├│r s. n. (tehn.) ÔÖŽ 1. Aparat care dozeaz─â ÔŚŐ ÔÇ×Sesiz├ónd cererea pie╚Ťii, ├«ntreprinderea va ├«nfiin╚Ťa o sec╚Ťie de confec╚Ťionat fermoare. Un produs nou vor fi ╚Öi dozatoarele ╚Öi alimentatoarele pentru magazinele alimentare, u╚Öur├ónd asigurarea preambal─ârii m─ârfii.ÔÇŁ R.l. 23 V 85 p. 5. ÔÖŽ 2. Instala╚Ťie cu ajutorul c─âreia se amestec─â, ├«n doze prestabilite, ap─â acidulat─â ╚Öi esen╚Ťe de b─âuturi ÔŚŐ ÔÇ×B─âuturile de la dozator au un gust execrabil.ÔÇŁ Ev.z. 16 XII 96 p. 10 (din it. dosatore; DN3, DEX-S)
DOZAT├ôR (< fr.) s. n. Aparat sau dispozitiv cu func╚Ťionare continu─â sau intermitent─â, care alimenteaz─â o ma╚Öin─â sau o instala╚Ťie de prelucrare a unor amestecuri de materiale (ex. betonier─â, malaxor etc.) ╚Öi care serve╚Öte la introducerea ├«n ma╚Öin─â a materialelor ├«n cantit─â╚Ťi determinate.

Dozator dex online | sinonim

Dozator definitie

Intrare: dozator
dozator substantiv neutru