Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

18 defini╚Ťii pentru tort

TORT2, torturi, s. n. Pr─âjitur─â (de obicei de form─â cilindric─â) f─âcut─â din mai multe straturi de aluat, av├ónd ├«ntre ele straturi de crem─â, de dulcea╚Ť─â etc., acoperit─â cu o glazur─â sau crem─â, ornamentat─â etc. [Var.: t├│rt─â s. f.] ÔÇô Din germ. Torte.
TÓRTĂ s. f. v. tort2.
TORT2, torturi, s. n. Pr─âjitur─â (de obicei de form─â cilindric─â) f─âcut─â din mai multe straturi de aluat, av├ónd ├«ntre ele straturi de crem─â, de dulcea╚Ť─â etc., acoperit─â cu o glazur─â sau crem─â ornamental─â etc. [Var.: t├│rt─â s. f.] ÔÇô Din germ. Torte.
TÓRTĂ s. f. v. tort2.
TORT2, torturi, s. n. Un fel de pr─âjitur─â f─âcut─â de obicei din straturi suprapuse de aluat ╚Öi de crem─â. ÔÇô Variant─â: t├│rt─â s. f.
TÓRTĂ s. f. v. tort2.
tort s. n., pl. t├│rturi
tort (fir tors, ╚Ťes─âtur─â, pr─âjitur─â) s. n., pl. t├│rturi
TORT s. (prin Transilv.) tortat─â. (~ de ciocolat─â.)
TORT s.n. Pr─âjitur─â mare (rotund─â), preparat─â din mai multe straturi de aluat ╚Öi umplut─â cu crem─â, cu dulcea╚Ť─â etc. [Var. tort─â s.f. / < germ. Torte, cf. it. torta].
TÓRTĂ s.f. v. tort.
TORT s. n. pr─âjitur─â mare (rotund─â) din mai multe straturi de aluat ╚Öi umplut─â cu crem─â, cu dulcea╚Ť─â etc. (< germ. Torte)
TORT2 ~uri n. Produs de cofetărie, preparat din mai multe foi de aluat dulce, coapte, unse cu cremă și puse una peste alta. /<germ. Torte
tort─â f. pr─âjitur─â ├«n form─â de turt─â: tort─â de migdale sau de ciocolad─â. [Nem╚Ť. TORTE].
2) *tort n., pl. ur─ş (pol. tort, d. germ. torte. V. tort─â). Un fel de pandispan f─âcut din o┼ş─â, zah─âr ╚Öi f─âin─â sa┼ş numa─ş din nuc─ş, alune, migdale (r├«╚Önite), castane sa┼ş c─şocolat─â.
*t├│rt─â f., pl. e (germ. torte, d. lat. torta, turt─â. V. tort 2). Tort, un fel de pandispan.
TORT s. (prin Transilv.) tortat─â. (~ de ciocolat─â.)
cireașa de pe tort expr. (livr.) 1. detaliul sau aspectul cel mai plăcut / valoros / util etc. al unui lucru sau eveniment. 2. (iron.) detaliul sau aspectul cel mai neplăcut / abject / inutil etc. al unui lucru sau al unui eveniment.

Tort dex online | sinonim

Tort definitie

Intrare: tort (pr─âjitur─â)
tort─â substantiv feminin
tort substantiv neutru