Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru zoomorfism

ZOOMORFÍSM s. n. Credință care admite posibilitatea metamorfozării oamenilor în animale. Cult primitiv care constă în adorarea unor animale ca divinități; reprezentare a zeităților prin animale sau prin atribute ale acestora. – Din fr. zoomorphisme.
ZOOMORFÍSM s. n. Credință care admite posibilitatea metamorfozării oamenilor în animale. ♦ Cult primitiv care constă în adorarea unor animale ca divinități; reprezentare a zeităților prin animale sau prin atribute ale acestora. – Din fr. zoomorphisme.
ZOOMORFÍSM s. n. 1. Credință religioasă care admite posibilitatea metamorfozării oamenilor în animale. 2. Cult primitiv care constă în adorarea unor animale ca divinități.
ZOOMORFÍSM s. n. Credință religioasă care admite posibilitatea metamorfozării oamenilor în animale. ♦ Cult primitiv care constă în adorarea unor animale ca divinități. – Fr. zoomorphisme.
zoomorfísm s. n.
zoomorfísm s. n.
ZOOMORFÍSM s.n. Credință religioasă care afirmă metamorfozarea oamenilor în animale. ♦ Cult primitiv care are la bază adorarea unor animale ca divinități. [< fr. zoomorphisme].
ZOOMORFÍSM s. n. credință religioasă care afirmă metamorfozarea oamenilor în animale. ◊ cult primitiv care are la bază adorarea unor animale ca divinități. (< fr. zoomorphisme)
ZOOMORFÍSM n. Concepție religioasă primitivă conform căreia oamenii pot să se metamorfozeze în animale. 2) Reprezentare a zeităților prin animale. /<fr. zoomorphisme
*zoomorfízm n. (d. zoomorf). Înfățișare de animal: zoomorfizmu zeilor Egiptenilor.

Zoomorfism dex online | sinonim

Zoomorfism definitie

Intrare: zoomorfism
zoomorfizm (numai) singular substantiv neutru
zoomorfism substantiv neutru (numai) singular