Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru yacht

IAHT, iahturi, s. n. 1. Nav─â mic─â ╚Öi elegant─â, cu p├ónze sau cu propulsie mecanic─â, pentru un num─âr mic de pasageri, folosit─â pentru c─âl─âtorii de agrement. 2. Ambarca╚Ťiune sportiv─â cu vele folosit─â pentru regate. ÔÇô Din fr. yacht.
IAHT, iahturi, s. n. 1. Nav─â mic─â ╚Öi elegant─â, cu p├ónze sau cu propulsie mecanic─â, pentru un num─âr mic de pasageri, folosit─â pentru c─âl─âtorii de pl─âcere. 2. Ambarca╚Ťie sportiv─â cu vele folosit─â pentru regate. ÔÇô Din fr. yacht.
IAHT, iahturi, s. n. Nav─â mic─â, u╚Öoar─â, elegant─â (cu p├«nze, cu motor sau cu propulsie mixt─â) pentru sport sau plimb─âri pe mare, pe lacuri etc. Tot timpul iahtul sta la Gala╚Ťi, ancorat. BART, E. 108.
iaht s. n., pl. iáhturi
iaht s. n., pl. iáhturi
IAHT s.n. Navă ușoară de sport sau pentru călătorii de agrement. [Pron. și iot. / pl. -turi, -te, scris și yacht. / < engl., fr. yacht, cf. ol. jacht].
YACHT s.n. v. iaht.
IAHT s. n. ambarca╚Ťie u╚Öoar─â de sport sau de agrement, cu vele ori cu motor. (< fr. yacht)
iaht (i├íhturi), s. n. ÔÇô Nav─â mic─â ╚Öi elegant─â pentru curse de pl─âcere. Engl. yacht, prin intermediul fr.
IAHT ~uri n. 1) Navă mică și elegantă, cu pânze sau cu motor, folosită pentru călătorii de agrement. 2) Navă mică cu pânze, folosită pentru regate. [Monosilabic] /<fr. yacht
iaht n. corabie mică ușoară și elegantă, de preumblat pe mare.
*─şaht n., pl. ur─ş (fr. engl. yacht, ol. jacht, germ. jagd). Bastiment de pl─âcere sa┼ş de ceremonie a c─âru─ş mod─â a venit din Olanda.

Yacht dex online | sinonim

Yacht definitie

Intrare: iaht
yacht 2 pl. -e substantiv neutru
yacht 1 pl. -uri substantiv neutru
iaht 2 pl. -e substantiv neutru
  • pronun╚Ťie: iaht, iot
iaht 1 pl. -uri substantiv neutru
  • pronun╚Ťie: iaht, iot