Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru virulent

VIRUL├ëNT, -─é, virulen╚Ťi, -te, adj. (Despre virusuri, bacterii) Care prezint─â o mare capacitate patogen─â; (despre boli) care este cauzat de un virus. ÔÖŽ Fig. Distrug─âtor, nimicitor; de o mare violen╚Ť─â. ÔÇô Din fr. virulent, lat. virulentus.
VIRUL├ëNT, -─é, virulen╚Ťi, -te, adj. Care are o mare toxicitate; care este ├«n stare s─â produc─â boli; (despre boli) care este cauzat de un virus. ÔÖŽ Fig. Distrug─âtor, nimicitor; de o mare violen╚Ť─â. ÔÇô Din fr. virulent, lat. virulentus.
VIRUL├ëNT, -─é, virulen╚Ťi, -te, adj. Care are o mare putere otr─âvitoare (v. toxic); (despre boli) care e cauzat de un virus. Nervii animalelor moarte de turbare s├«nt, la ie╚Öirea lor din m─âduva spin─ârii, tot a╚Öa de virulen╚Ťi ca ╚Öi aceasta. BABE╚ś, O. A. I 205.
virul├ęnt adj. m., pl. virul├ęn╚Ťi; f. virul├ęnt─â, pl. virul├ęnte
virul├ęnt adj. m., pl. virul├ęn╚Ťi; f. sg. virul├ęnt─â, pl. virul├ęnte
VIRULÉNT adj. vehement, viguros, violent. (Un protest ~.)
VIRUL├ëNT, -─é adj. Care are putere toxic─â; care este ├«n stare s─â produc─â boli; (despre boli) cauzat de un virus. ÔÖŽ (Fig.) Distrug─âtor, violent. [< fr. virulent, cf. lat. virulentus].
VIRULÉNT, -Ă adj. 1. (despre virusuri, microbi) care are putere toxică; în stare să producă boli; (despre boli) cauzat de un virus. 2. (fig.) violent. (< fr. virulent, lat. virulentus)
VIRUL├ëNT ~t─â (~╚Ťi, ~te) 1) (despre substan╚Ťe, microbi etc.) Care are toxicitate mare; cu puternice propriet─â╚Ťi toxice. 2) (despre maladii) Care este cauzat de un virus; de provenien╚Ť─â virotic─â. 3) fig. Care este plin de asprime; ├«n stare s─â distrug─â; foarte aprig; distrug─âtor; zdrobitor. Critic─â ~t─â. /<fr. virulent
virulent a. 1. Med. care e cauzat de un virus; 2. fig. foarte violent, plin de fiere: discurs virulent.
*virul├ęnt, -─â adj. (lat. virulentus, d. virus, suc, virus, venin). Plin de virus, de for╚Ť─â morbid─â infec╚Ťioas─â: boal─â virulent─â. Fig. Veninos, acerb: critic─â virulent─â.
VIRULENT adj. vehement, viguros, violent. (Un protest ~.)

Virulent dex online | sinonim

Virulent definitie

Intrare: virulent
virulent adjectiv