Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru vernier

VERNI├ëR, verniere, s. n. Scar─â gradat─â suplimentar─â trasat─â pe rigleta sau pe cursorul unor instrumente ╚Öi aparate de m─âsur─â, pentru a m─âri precizia de m─âsurare a acestora. [Pr.: -ni-er] ÔÇô Din fr. vernier.
VERNI├ëR, verniere, s. n. Scar─â gradat─â suplimentar─â trasat─â pe riglet─â sau pe cursorul unor instrumente ╚Öi aparate de m─âsur─â, spre a mari precizia de m─âsurare a acestora. [Pr.: -ni-er] ÔÇô Din fr. vernier.
VERNI├ëR, verniere, s. n. Dispozitiv al unor instrumente de m─âsur─â, constituit dintr-o riglet─â pe care s├«nt trasate diviziuni mai dese dec├«t ale sc─ârii principale, astfel ├«nc├«t s─â permit─â citirea unor frac╚Ťiuni de diviziune din scara principal─â. ÔÇô Pronun╚Ťat: -ni-er.
verni├ęr (-ni-er) s. n., pl. verni├ęre
verni├ęr s. n. (sil. -ni-er), pl. verni├ęre
VERNIÉR s. (TEHN., FIZ.) nonius.
VERNI├ëR s.n. Dispozitiv al unor instrumente de m─âsur─â care permite citirea unor frac╚Ťiuni din scara principal─â; nonius. [Pron. -ni-er. / < fr. vernier].
VERNI├ëR s. n. scar─â gradat─â suplimentar─â trasat─â pe cursorul unor instrumente sau aparate de m─âsur─â, care permite citirea unor frac╚Ťiuni de diviziuni din scala principal─â; nonius. (< fr. vernier)

Vernier dex online | sinonim

Vernier definitie

Intrare: vernier
vernier substantiv neutru
  • silabisire: ver-ni-er