Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru umiditate

UMIDIT├üTE s. f. ├Änsu╚Öirea, starea a ceea ce e umed; umezeal─â (1). ÔÖŽ Cantitatea de lichid (├«n special de ap─â) con╚Ťinut─â ├«ntr-un mediu solid sau gazos. ÔŚŐ Umiditatea atmosferei = cantitatea vaporilor de ap─â din atmosfer─â, exprimat─â de obicei prin raportul, ├«n procente, dintre tensiunea de vapori real─â ╚Öi tensiunea vaporilor saturan╚Ťi corespunz─âtoare temperaturii respective. ÔÇô Din fr. humidit├ę, lat. humiditas, -atis.
UMIDIT├üTE s. f. Proprietate a unui corp sau a unui mediu ambiant de a absorbi ╚Öi de a re╚Ťine o anumit─â cantitate de ap─â sau vapori de ap─â; ├«nsu╚Öirea, starea a ceea ce e umed; umezeal─â (1). ÔÖŽ Cantitatea de ap─â pe care o con╚Ťine un material sau un mediu; spec. con╚Ťinutul ├«n vapori (sau ├«n pic─âturi) de ap─â ori ├«n cristale de ghea╚Ť─â al atmosferei. ÔÇô Din fr. humidit├ę, lat. humiditas, -atis.
UMIDIT├üTE s. f. Proprietatea corpurilor sau a unui mediu ambiant, de a absorbi ╚Öi de a re╚Ťine o anumit─â cantitate de ap─â sau de vapori de ap─â; ├«nsu╚Öirea, starea de a fi umed; umezeal─â. ÔÖŽ Lichid con╚Ťinut ├«ntr-un mediu solid sau gazos. ÔŚŐ Umiditatea atmosferei = con╚Ťinutul ├«n vapori (sau ├«n pic─âturi) de ap─â ╚Öi ├«n cristale de ghea╚Ť─â al atmosferei.
umidit├íte s. f., g.-d. art. umiditß║»╚Ťii
umidit├íte s. f., g.-d. art. umidit─â╚Ťii
UMIDITÁTE s. 1. v. umezeală. 2. v. jilăveală.
Umiditate Ôëá usc─âciune
UMIDIT├üTE s.f. Proprietate a corpurilor sau a unui mediu de a absorbi ╚Öi de a re╚Ťine o anumit─â cantitate de ap─â sau de vapori de ap─â; umezeal─â. ÔÖŽ Cantitatea de ap─â pe care o con╚Ťine un material sau un mediu. ÔÖŽ Umiditatea atmosferei = con╚Ťinutul ├«n vapori de ap─â ╚Öi ├«n cristale de ghea╚Ť─â al atmosferei. [Cf. fr. humidit├ę, lat. humiditas].
UMIDIT├üTE s. f. proprietate a unui corp, a unui mediu de a absorbi ╚Öi a re╚Ťine o anumit─â cantitate de (vapori de) ap─â; stare a ceea ce este umed; umezeal─â. ÔŚŐ cantitate de lichid pe care o con╚Ťine un material sau un mediu. ÔÖŽ ─â atmosferei = con╚Ťinutul ├«n vapori de ap─â ╚Öi ├«n cristale de ghea╚Ť─â al atmosferei. (< fr. humudit├ę, lat. humiditas)
UMIDIT├üTE f. 1) Grad de satura╚Ťie cu umezeal─â. ~ea aerului. 2) Lichid re╚Ťinut de un corp solid sau de un mediu. ~ea solului. /<fr. humidit├ę, lat. humiditas, ~atis
umiditate f. umezeal─â: umiditatea e cauza ordinar─â a reumatismului.
*umiditáte f. (lat. humiditas, -átis). Umezeală.
UMIDITATE s. 1. jil─âveal─â, reveneal─â, ud─âtur─â, umezeal─â, (pop.) udeal─â, (Olt.) crihal─â. (~ unui teren.) 2. (FIZ.) umezeal─â. (~ unui corp.)

Umiditate dex online | sinonim

Umiditate definitie

Intrare: umiditate
umiditate substantiv feminin (numai) singular