Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru transsiberian

TRANSSIBERI├üN, transsiberiene, s. n. Cale ferat─â ╚Öi tren care str─âbate Siberia de la un cap─ât la altul. [Pr.: -ri-an] ÔÇô Din fr. transsiberien.
TRANSSIBERI├üN, transsiberiene, s. n. Cale ferat─â ╚Öi tren care str─âbate Siberia de la un cap─ât la altul. [Pr.: -ri-an] ÔÇô Din fr. transsib├ęrien.
TRANSSIBERIÁN, transsiberiene, s. n. Nume dat trenurilor care străbat Siberia de la un capăt la celălalt. Linia ferată a transsiberianului, pe care zăream trecînd din cînd în cînd trenuri, tăia drept și în două pădurile și cîmpurile de un verde crud, proaspăt. SCÎNTEIA, 1953, nr. 2795.
transsiberi├ín1 (trans-si-, -ri-an) adj. m., pl. transsiberi├ęni (-ri-eni); f. transsiberi├ín─â, pl. transsiberi├ęne
transsiberi├ín2 (trans-si-, -ri-an) s. n., pl. transsiberi├ęne (-ri-e-)
transsiberián adj. m. siberian
transsiberi├ín s. n. (sil. -ri-an), pl. transsiberi├ęne (sil. -ri-e-)
TRANSSIBERI├üN, -─é adj. Situat dincolo de Siberia. // s.n. Cale ferat─â ╚Öi tren care str─âbate Siberia de la un cap─ât la cel─âlalt. [Pron. -ri-an. / cf. fr. transsib├ęrien].
TRANSSIBERI├üN, -─é I. adj. situat dincolo de, care str─âbate Siberia. II. s. n. cale ferat─â, tren care traverseaz─â Siberia meridional─â de la Moscova p├ón─â la Vladivostok. (< fr. transsib├ęrien)
TRANSSIBERI├üN ~├ín─â (~├ęni, ~├ęne) Care traverseaz─â Siberia. [Sil. -ri-an] /<fr. transsib├ęrien
transiberian (trans-siberian) n. linie de cale ferată ruso-aziatică, străbate Siberia până în extremul Orient.
*transiberi├ín, -─â adj. (trans- ╚Öi Siberia). Care str─âbate Siberia. S. n., pl. ene. Drum (de fer) transiberian. ÔÇô ╚śi transsib-.

Transsiberian dex online | sinonim

Transsiberian definitie

Intrare: transsiberian
transsiberian substantiv neutru
  • silabisire: -ri-an