Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru transsiberian

TRANSSIBERIÁN, transsiberiene, s. n. Cale ferată și tren care străbate Siberia de la un capăt la altul. [Pr.: -ri-an] – Din fr. transsiberien.
TRANSSIBERIÁN, transsiberiene, s. n. Cale ferată și tren care străbate Siberia de la un capăt la altul. [Pr.: -ri-an] – Din fr. transsibérien.
TRANSSIBERIÁN, transsiberiene, s. n. Nume dat trenurilor care străbat Siberia de la un capăt la celălalt. Linia ferată a transsiberianului, pe care zăream trecînd din cînd în cînd trenuri, tăia drept și în două pădurile și cîmpurile de un verde crud, proaspăt. SCÎNTEIA, 1953, nr. 2795.
transsiberián1 (trans-si-, -ri-an) adj. m., pl. transsiberiéni (-ri-eni); f. transsiberiánă, pl. transsiberiéne
transsiberián2 (trans-si-, -ri-an) s. n., pl. transsiberiéne (-ri-e-)
transsiberián adj. m. siberian
transsiberián s. n. (sil. -ri-an), pl. transsiberiéne (sil. -ri-e-)
TRANSSIBERIÁN, -Ă adj. Situat dincolo de Siberia. // s.n. Cale ferată și tren care străbate Siberia de la un capăt la celălalt. [Pron. -ri-an. / cf. fr. transsibérien].
TRANSSIBERIÁN, -Ă I. adj. situat dincolo de, care străbate Siberia. II. s. n. cale ferată, tren care traversează Siberia meridională de la Moscova până la Vladivostok. (< fr. transsibérien)
TRANSSIBERIÁN ~ánă (~éni, ~éne) Care traversează Siberia. [Sil. -ri-an] /<fr. transsibérien
transiberian (trans-siberian) n. linie de cale ferată ruso-aziatică, străbate Siberia până în extremul Orient.
*transiberián, -ă adj. (trans- și Siberia). Care străbate Siberia. S. n., pl. ene. Drum (de fer) transiberian. – Și transsib-.

Transsiberian dex online | sinonim

Transsiberian definitie

Intrare: transsiberian
transsiberian substantiv neutru
  • silabisire: -ri-an