Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

7 defini╚Ťii pentru taxodiacee

TAXODIAC├ëE, taxodiacee, s. f. (La pl.) Familie de plante gimnosperme, lemnoase, r─â╚Öinoase, cu frunze solzoase sau aciculare persistente, cu fructe sub form─â de conuri cu solzi (Taxodiaceae); (╚Öi la sg.) plant─â care face parte din aceast─â familie. [Pr.: -di-a-ce-e] ÔÇô Din fr. taxodiacee.
TAXODIAC├ëE, taxodiacee, s. f. (La pl.) Familie de plante gimnosperme, lemnoase, r─â╚Öinoase, cu frunze solzoase sau aciculare persistente, cu fructe sub form─â de conuri cu solzi (Taxodiaceae); (╚Öi la sg.) plant─â care face parte din aceast─â familie. [Pr.: -di-a-ce-e] ÔÇô Din fr. taxodiac├ęes.
taxodiac├ęe (-di-a-) s. f., art. taxodiac├ęea, g.-d. art. taxodiac├ęei; pl. taxodiac├ęe
taxodiac├ęe s. f. (sil. -di-a-), pl. taxodiac├ęe
TAXODIACÉE s.f.pl. Familie de plante gimnosperme, lemnoase, rășinoase, cu frunze solzoase sau aciculare persistente și cu flori dispuse monoic, având ca tip chiparosul de baltă; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -di-a-ce-e, sg. invar. / < lat. taxodiaceae, cf. taxodium].
TAXODIAC├ëE s. f. pl. familie de plante gimnosperme, lemnoase, r─â╚Öinoase, cu frunze solzoase sau aciculare persistente ╚Öi cu flori dispuse monoic: taxodiumul. (< f. taxodiac├ęes)
TAXODIACÉE ~ f. 1) la pl. Familie de plante conifere cu frunze persistente, în formă de solzi sau de ace (reprezentant: sequoia). 2) Plantă din această familie. /<fr. taxodiacees

Taxodiacee dex online | sinonim

Taxodiacee definitie

Intrare: taxodiacee
taxodiacee substantiv feminin
  • silabisire: -di-a-