Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru taxodiacee

TAXODIACÉE, taxodiacee, s. f. (La pl.) Familie de plante gimnosperme, lemnoase, rășinoase, cu frunze solzoase sau aciculare persistente, cu fructe sub formă de conuri cu solzi (Taxodiaceae); (și la sg.) plantă care face parte din această familie. [Pr.: -di-a-ce-e] – Din fr. taxodiacee.
TAXODIACÉE, taxodiacee, s. f. (La pl.) Familie de plante gimnosperme, lemnoase, rășinoase, cu frunze solzoase sau aciculare persistente, cu fructe sub formă de conuri cu solzi (Taxodiaceae); (și la sg.) plantă care face parte din această familie. [Pr.: -di-a-ce-e] – Din fr. taxodiacées.
taxodiacée (-di-a-) s. f., art. taxodiacéea, g.-d. art. taxodiacéei; pl. taxodiacée
taxodiacée s. f. (sil. -di-a-), pl. taxodiacée
TAXODIACÉE s.f.pl. Familie de plante gimnosperme, lemnoase, rășinoase, cu frunze solzoase sau aciculare persistente și cu flori dispuse monoic, având ca tip chiparosul de baltă; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -di-a-ce-e, sg. invar. / < lat. taxodiaceae, cf. taxodium].
TAXODIACÉE s. f. pl. familie de plante gimnosperme, lemnoase, rășinoase, cu frunze solzoase sau aciculare persistente și cu flori dispuse monoic: taxodiumul. (< f. taxodiacées)
TAXODIACÉE ~ f. 1) la pl. Familie de plante conifere cu frunze persistente, în formă de solzi sau de ace (reprezentant: sequoia). 2) Plantă din această familie. /<fr. taxodiacees

taxodiacee definitie

taxodiacee dex

Intrare: taxodiacee
taxodiacee substantiv feminin
  • silabisire: -di-a-