Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

16 defini╚Ťii pentru sting─âtor

STINGĂTOÁRE s. f. v. stingător.
STING─éT├ôR, (1) sting─âtoare, s. n., (2) sting─âtori, s. f. 1. S. n. Dispozitiv, aparat etc. care serve╚Öte la stingerea unei fl─âc─âri, a unor sc├óntei, a unui foc; spec. extinctor. ÔŚŐ Sting─âtor de sc├óntei = dispozitiv pentru stingerea sc├ónteilor ╚Öi arcurilor electrice de la contactele ├«ntrerup─âtoarelor electrice. 2. S. f. Dispozitiv instalat deasupra co╚Öurilor pentru a opri sc├ónteile. [Var.: sting─âto├íre s. f.] ÔÇô Stinge + suf. -─âtor.
STINGĂTOÁRE s. f. v. stingător.
STING─éT├ôR, sting─âtoare, s. n. Dispozitiv, aparat etc. care serve╚Öte la stingerea unei fl─âc─âri, a unor sc├óntei, a unui foc; (├«n special) extinctor. ÔŚŐ Sting─âtor de sc├óntei = dispozitiv pentru stingerea sc├ónteilor ╚Öi arcurilor electrice de la contactele ├«ntrerup─âtoarelor electrice. [Var.: sting─âto├íre s. f.] ÔÇô Stinge + suf. -─âtor.
STING─éTO├üRE, sting─âtoare ╚Öi sting─âtori, s. f. 1. Un fel de ap─âr─âtoare care se a╚Öaz─â deasupra co╚Öurilor pentru a opri sc├«nteile. 2. (*├Än expr.) Sting─âtoare de lum├«n─âri = unealt─â cu care se sting lumin─ârile la biseric─â, const├«nd dintr-un c─âp─âcel ├«n form─â de con, prev─âzut cu o coad─â lung─â; mucarni╚Ť─â.
STING─éT├ôR, sting─âtoare, s. n. 1. Aparat pentru stingerea incendiilor prin ├«mpro╚Öcarea unei spume sau a unei substan╚Ťe care ├«mpiedic─â accesul oxigenului spre locul arderii. 2. (├Än expr.) Sting─âtor de sc├«ntei = dispozitiv pentru stingerea se├«nteilor ╚Öi a arcurilor electrice care se produc la contactele ├«ntrerup─âtoarelor electrice.
stingătoáre (apărătoare deasupra hornurilor) s. f., g.-d. art. stingătórii; pl. stingătóri
stingătór (aparat) s. n., pl. stingătoáre
stingătoáre (apărătoare deasupra coșurilor) s. f., g.-d. art. stingătórii; pl. stingătóri
stingătór (de incendiu) s. n., pl. stingătoáre
STING─éTOARE DE LUM├éN─éRI s. v. mucarni╚Ť─â.
STINGĂTÓR s. extinctor. (~ de incendii.)
STING─éTO├üRE ~├│ri f. Dispozitiv pentru oprirea sc├ónteilor, care se fixeaz─â deasupra co╚Öurilor. ÔŚŐ ~ de lum├ón─âri unealt─â pentru stingerea lum├ón─ârilor. /a stinge + suf. ~toare
STING─éT├ôR ~o├íre n. Aparat pentru stingerea focului (prin ├«mpro╚Öcare cu substan╚Ťe spumogene care ├«mpiedic─â arderea); extinctor. ÔŚŐ ~ de sc├óntei dispozitiv pentru stingerea sc├ónteilor de la ├«ntrerup─âtoarele electrice. /a stinge + suf. ~tor
stingătoare de lumînări s. v. MUCARNIȚĂ.
STING─éTOR s. extinctor. (~ de incendii.)

Sting─âtor dex online | sinonim

Sting─âtor definitie

Intrare: sting─âtor
sting─âtoare substantiv feminin
sting─âtor substantiv neutru