Dicționare ale limbii române

2 intrări

14 definiții pentru spagat

SPAGÁT s. n. v. șpagat.
ȘPAGÁT, șpagate, s. n. 1. Sfoară groasă, cu o împletitură specială. 2. Poziție acrobatică în gimnastică, în care picioarele se deplasează până la 180°, în prelungire, pe pământ sau în aer, în poziție verticală sau orizontală; sfoară (2). [Var.: spagát s. n.] – Din germ. Spagat.[1]
SPAGÁT, spagate, s. n. 1. Sfoară groasă, cu o împletitură specială. 2. Poziție acrobatică în gimnastică, în care picioarele se deplasează până la 180°, în prelungire, pe pământ sau în aer, în poziție verticală sau orizontală; sfoară (2). [Var.: șpagát s. n.] – Din germ. Spagat.[1]
ȘPAGÁT s. n. v. spagat.
SPAGÁT, spagate, s. n. Sfoară groasă, cu o împletitură specială. E făcut din ochiuri de spagat sau de fuior. PAMFILE, I. C. 67.
șpagát s. n., pl. șpagáte
șpagát s. n., pl. șpagáte
ȘPAGÁT s. v. sfoară.
ȘPAGÁT s. (SPORT) sfoară. (~ în gimnastică.)
SPAGÁT s.n. 1. Sfoară groasă cu o împletitură specială. 2. Exercițiu gimnastic de depărtare a picioarelor și de odihnă pe picioarele astfel depărtate până la poziția orizontală. [Var. șpagat s.n. / < germ. Spagat].
ȘPAGÁT s.n. v. spagat.
ȘPAGÁT s. n. 1. sfoară groasă cu o împletitură specială. 2. exercițiu gimnastic de depărtare a picioarelor, pe sol sau în aer, până la poziția orizontală. (< germ. Spagat)
SPAGAT s. (SPORT) sfoară. (~ în gimnastică.)[1]
spagat s. v. SFOARĂ.[1]

Spagat dex online | sinonim

Spagat definitie

Intrare: spagat
spagat substantiv neutru
șpagat substantiv neutru
Intrare: șpagat
șpagat
  • silabisire: șpa-gat
spagat substantiv neutru