Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

14 defini╚Ťii pentru spagat

SPAGÁT s. n. v. șpagat.
╚śPAG├üT, ╚Öpagate, s. n. 1. Sfoar─â groas─â, cu o ├«mpletitur─â special─â. 2. Pozi╚Ťie acrobatic─â ├«n gimnastic─â, ├«n care picioarele se deplaseaz─â p├ón─â la 180┬░, ├«n prelungire, pe p─âm├ónt sau ├«n aer, ├«n pozi╚Ťie vertical─â sau orizontal─â; sfoar─â (2). [Var.: spag├ít s. n.] ÔÇô Din germ. Spagat.[1]
SPAG├üT, spagate, s. n. 1. Sfoar─â groas─â, cu o ├«mpletitur─â special─â. 2. Pozi╚Ťie acrobatic─â ├«n gimnastic─â, ├«n care picioarele se deplaseaz─â p├ón─â la 180┬░, ├«n prelungire, pe p─âm├ónt sau ├«n aer, ├«n pozi╚Ťie vertical─â sau orizontal─â; sfoar─â (2). [Var.: ╚Öpag├ít s. n.] ÔÇô Din germ. Spagat.[1]
╚śPAG├üT s. n. v. spagat.
SPAGÁT, spagate, s. n. Sfoară groasă, cu o împletitură specială. E făcut din ochiuri de spagat sau de fuior. PAMFILE, I. C. 67.
șpagát s. n., pl. șpagáte
șpagát s. n., pl. șpagáte
╚śPAG├üT s. v. sfoar─â.
╚śPAG├üT s. (SPORT) sfoar─â. (~ ├«n gimnastic─â.)
SPAG├üT s.n. 1. Sfoar─â groas─â cu o ├«mpletitur─â special─â. 2. Exerci╚Ťiu gimnastic de dep─ârtare a picioarelor ╚Öi de odihn─â pe picioarele astfel dep─ârtate p├ón─â la pozi╚Ťia orizontal─â. [Var. ╚Öpagat s.n. / < germ. Spagat].
╚śPAG├üT s.n. v. spagat.
╚śPAG├üT s. n. 1. sfoar─â groas─â cu o ├«mpletitur─â special─â. 2. exerci╚Ťiu gimnastic de dep─ârtare a picioarelor, pe sol sau ├«n aer, p├ón─â la pozi╚Ťia orizontal─â. (< germ. Spagat)
SPAGAT s. (SPORT) sfoară. (~ în gimnastică.)[1]
spagat s. v. SFOAR─é.[1]

Spagat dex online | sinonim

Spagat definitie

Intrare: spagat
spagat substantiv neutru
șpagat substantiv neutru
Intrare: șpagat
șpagat
  • silabisire: ╚Öpa-gat
spagat substantiv neutru