Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru solidifica

SOLIDIFIC├ü, solidific, vb. I. Refl. ╚Öi tranz. A trece sau a face s─â treac─â un corp din stare lichid─â ├«n stare solid─â, prin r─âcire sub o temperatur─â dat─â; p. ext. a ├«nghe╚Ťa. ÔÖŽ Refl. (Despre gr─âsimi) A se slei. ÔÖŽ Refl. A se ├«nt─âri. ÔÇô Din fr. solidifier, it. solidificare.
SOLIDIFIC├ü, solid├şfic, vb. I. Refl. ╚Öi tranz. A trece sau a face s─â treac─â un corp din stare lichid─â ├«n stare solid─â, prin r─âcire sub o temperatur─â dat─â; p. ext. a ├«nghe╚Ťa. ÔÖŽ (Despre gr─âsimi) A se slei. ÔÖŽ Refl. A se ├«nt─âri. ÔÇô Din fr. solidifier, it. solidificare.
SOLIDIFIC├ü, solid├şfic, vb. I. Refl. A trece din stare lichid─â (sau, mai rar, din stare gazoas─â) ├«n stare solid─â, prin r─âcire; (sens curent) a ├«nghe╚Ťa; (despre gr─âsimi) a se slei.
solidific├í (a ~) vb., ind. prez. 3 solid├şfic─â; conj. prez. 3 s─â solid├şfice
solidific├í vb., ind. prez. 3 sg. ╚Öi pl. solid├şfic─â; conj. prez. 3 sg. ╚Öi pl. solid├şfice
SOLIDIFIC├ü vb. 1. a (se) ├«nt─âri, a (se) ├«nv├órto╚Öa, (├«nv. ╚Öi reg.) a (se) slei. (Lava fierbinte s-a ~ prin r─âcire.) 2. v. slei. 3. v. ├«nghe╚Ťa.
SOLIDIFIC├ü vb. I. refl. A trece din stare lichid─â ├«n stare solid─â, prin r─âcire; a se ├«nt─âri; (despre gr─âsimi) a se slei. [P.i. 3 solid├şfic─â. / < it. solidificare, cf. fr. solidifier].
SOLIDIFICÁ vb. refl. a trece din stare lichidă în stare solidă; a se întări; (despre grăsimi) a se slei. (< fr. solidifier, it. solidificare)
A SOLIDIFIC├ü solid├şfic tranz. A face s─â se solidifice; a face s─â fie solid. /<fr. solidifier, it. solidificare
A SE SOLIDIFIC├ü pers. 3 se solid├şfic─â intranz. (despre lichide sau despre corpuri ce con╚Ťin lichide) A deveni solid; a trece ├«n stare solid─â; a se ├«nt─âri; a se ├«nv├órto╚Öa. /<fr. solidifier, it. solidificare
solidificà v. a face solid ceea ce era lichid sau fluid.
*solid├şfic, a -├í v. tr. (d. solid ╚Öi -fic din edi-fic; fr. solidifier). ├«nt─âresc, fac solid: frigu solidific─â apa (o face s─â ├«nghe╚Ťe), gr─âsimea (o face s─â se sle─şasc─â) ╚Ö. a.
SOLIDIFICA vb. 1. a (se) ├«nt─âri, a (se)) ├«nv├«rto╚Öa, (├«nv. ╚Öi reg.) a (se) slei. (Lava fierbinte s-a ~ prin r─âcire.) 2. a se coagula, a se ├«nchega, a se slei. (Gr─âsimea s-a ~.) 3. a ├«nghe╚Ťa, (├«nv. ╚Öi reg.) a (se) slei, (reg.) a se prinde, (├«nv.) a se str├«nge. (R├«ul, noroiul s-a ~.)

Solidifica dex online | sinonim

Solidifica definitie

Intrare: solidifica
solidifica verb grupa I conjugarea I