Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru selsin

SELSÍN, selsinuri, s. n. Mașină electrică mică folosită ca traductor pentru transmiterea la distanță a deplasărilor unghiulare ale unor organe de mașină. [Pl. și: selsine] – Din fr. selsyn.
SELSÍN, selsine, s. n. Mașină electrică mică folosită ca traductor pentru transmiterea la distanță a deplasărilor unghiulare ale unor organe de mașină. – Din fr. selsyn.
selsín s. n., pl. selsínuri
selsín s. n., pl. selsíne
SELSÍN s.n. Mașină electrică de putere mică pentru traducerea și transmiterea la distanță a deplasărilor sau a vitezelor unghiulare. [< fr., engl. selsyn].
SELSÍN s. n. mașină electrică de putere mică, pentru traducerea și transmiterea la distanță a deplasărilor sau a vitezelor unghiulare. (< fr., engl. selsyn)
SELSÍN (< fr.; {s} engl. sel[f] „auto” + fr. syn[chronizer] „a sincroniza”) s. n. Micromașină electrică folosită ca traducător pentru transmiterea la distanță (la un s. receptor) a deplasărilor unghiulare ale unor organe de mașină, în așa fel încât o astfel de mașină să fie cuplată la organul respectiv și la cele indicatoare; legătura dintre cele două s. se realizează electric sau prin unde electromagnetice.

selsin definitie

selsin dex

Intrare: selsin (pl. -e)
selsin pl. -e
Intrare: selsin (pl. -uri)
selsin pl. -uri substantiv neutru