Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

7 defini╚Ťii pentru selsin

SELS├ŹN, selsinuri, s. n. Ma╚Öin─â electric─â mic─â folosit─â ca traductor pentru transmiterea la distan╚Ť─â a deplas─ârilor unghiulare ale unor organe de ma╚Öin─â. [Pl. ╚Öi: selsine] ÔÇô Din fr. selsyn.
SELS├ŹN, selsine, s. n. Ma╚Öin─â electric─â mic─â folosit─â ca traductor pentru transmiterea la distan╚Ť─â a deplas─ârilor unghiulare ale unor organe de ma╚Öin─â. ÔÇô Din fr. selsyn.
sels├şn s. n., pl. sels├şnuri
sels├şn s. n., pl. sels├şne
SELS├ŹN s.n. Ma╚Öin─â electric─â de putere mic─â pentru traducerea ╚Öi transmiterea la distan╚Ť─â a deplas─ârilor sau a vitezelor unghiulare. [< fr., engl. selsyn].
SELS├ŹN s. n. ma╚Öin─â electric─â de putere mic─â, pentru traducerea ╚Öi transmiterea la distan╚Ť─â a deplas─ârilor sau a vitezelor unghiulare. (< fr., engl. selsyn)
SELS├ŹN (< fr.; {s} engl. sel[f] ÔÇ×autoÔÇŁ + fr. syn[chronizer] ÔÇ×a sincronizaÔÇŁ) s. n. Microma╚Öin─â electric─â folosit─â ca traduc─âtor pentru transmiterea la distan╚Ť─â (la un s. receptor) a deplas─ârilor unghiulare ale unor organe de ma╚Öin─â, ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót o astfel de ma╚Öin─â s─â fie cuplat─â la organul respectiv ╚Öi la cele indicatoare; leg─âtura dintre cele dou─â s. se realizeaz─â electric sau prin unde electromagnetice.

Selsin dex online | sinonim

Selsin definitie

Intrare: selsin (pl. -e)
selsin pl. -e
Intrare: selsin (pl. -uri)
selsin pl. -uri substantiv neutru