Dicționare ale limbii române

23 definiții pentru safeu

SAFÉ s. n. v. seif.
SAFÉU s. n. v. seif.
SEF s. n. v. seif.
SEIF, seifuri, s. n. Dulap sau ladă de fier în care se păstrează, de obicei într-o instituție bancară, bani, hârtii și obiecte de valoare; casă de bani. ♦ Încăpere specială, bine asigurată (la arhive sau la biblioteci publice), în care se păstrează manuscrise, documente și alte obiecte de valoare. [Var.: safé, saféu, sef s. n.] – Din engl. safe.
SAFÉ s. n. v. seif.
SAFÉU s. n. v. seif.
SEF s. n. v. seif.
SÉIF, seifuri, s. n. Dulap sau ladă de fier în care se păstrează, de obicei într-o instituție bancară, bani, hârtii și obiecte de valoare; casă de bani. ♦ Încăpere specială, bine asigurată (la arhive sau la biblioteci publice), în care se păstrează manuscrise, documente și alte obiecte de valoare. [Var.: safé, saféu, sef s. n.] – Din engl. safe.
SAFÉ s. n. v. seif.
SAFÉU s. n. v. seif.
SEF s. n. v. seif.
SEIF, seifuri, s. n. Dulap sau ladă de fier în care se păstrează (de obicei într-o instituție bancară) bani, hîrtii și obiecte de valoare; casă de bani. (Atestat în forma sef) Filioreanu asfixiase cu depozite sefurile unei bănci bine garantate. BASSARABESCU, S. N. 176. ♦ Încăpere specială (la arhive, biblioteci publice) în care se păstrează manuscrise, documente și alte obiecte de valoare. – Variante: sef (sub influența ortografiei engleze și franceze), saféu, safé s. n.
seif [pron. seif] s. n., pl. séifuri
seif s. n., pl. séifuri[1]
SEIF s. casă de bani.[1]
SAFÉ s.n. v. seif.
SAFÉU s.n. v. seif.
SEF s.n. v. seif.
SEIF s.n. Casă de bani. ♦ Încăpere bine asigurată folosită pentru păstrarea banilor, a hârtiilor și a obiectelor de valoare. [Pron. seif, var. safe, safeu, sef s.n. / < engl. safe].
SEIF s. n. casă de bani. ◊ încăpere bine asigurată, pentru păstrarea banilor, a hârtiilor și a obiectelor de valoare. (< engl. safe)
SEIF ~uri n. 1) Dulap sau ladă specială în care se păstrează bani, hârtii de valoare, documente, obiecte de preț; casă. 2) Încăpere, special amenajată, în care se află asemenea dulapuri. [Monosilabic] /<engl. safe[1]
SEIF s. casă de bani.
safé! interj. s-a făcut!, e-n regulă!

Safeu dex online | sinonim

Safeu definitie

Intrare: seif
seif substantiv neutru
safe
safeu
sef