Dicționare ale limbii române

2 intrări

7 definiții pentru rummy

RUMMY s. n. Joc de societate cu cărți sau cu mici plăci prismatice de piatră, de lemn, material plastic etc., marcate cu cifre de diferite culori; pietre. [Pr.: rámi, romi] – Cuv. engl.
RÚMMY s. n. Joc de societate cu cărți sau cu mici plăci prismatice de piatră, de lemn, material plastic etc., marcate cu cifre de diferite culori; pietre. [Pr.: römi] – Cuv. engl.[1]
RÚMMY s. n. Numele unui joc de societate la care se folosesc cărți de joc sau un număr fix de piese dreptunghiulare marcate cu cifre de diferite culori. – Pronunțat: römi.
rummy (angl.) [pron. rámi/römi] s. n., art. rummy-ul
RÚMMY s.n. Joc de societate cu cărți sau cu mici plăci prismatice de piatră, de lemn etc., marcate cu cifre de diferite culori. [Pron. römi. / < engl. rummy, germ. Rummy].
RUMMY [RÖ-MI] s. n. joc de societate cu cărți sau cu mici plăci prismatice marcate cu cifre de diferite culori. (< engl. rummy)
RÚMMY (RÉMI) (cuv. engl.) s. n. Joc de societate cu 106 cărți sau cu mici piese dreptunghiulare din os, masă plastică, piatră, lemn etc. marcate cu cifre de diferite culori.

Rummy dex online | sinonim

Rummy definitie

Intrare: rummy
rummy substantiv neutru
  • pronunție: fr. römi
Intrare: rummy (-)
rummy -