Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru ruberoid

RUBEROÍD s. n. Carton asfaltat de calitate superioară, folosit în construcții și ca material izolant hidrofug. – Din fr. ruberoïde, engl. ruberoid, germ. Ruberoid.
RUBEROÍD s. n. Carton elastic și neinflamabil, impregnat cu asfalt, întrebuințat ca material pentru acoperișuri și pentru izolarea părților subterane ale clădirilor. – Din fr. rubéroïde, engl. ruberoid, germ. Ruberoid.
RUBEROÍD s. n. Carton elastic și neinflamabil, impregnat cu asfalt; fiind rezistent la acțiunea precipitațiilor atmosferice, se întrebuințează ca material la acoperișuri și la izolarea părților subterane ale clădirilor în contra igrasiei.
ruberoíd s. n.
ruberóid s. n.
RUBEROÍD s.n. Carton asfaltat de calitate superioară, folosit ca învelitori de construcții și ca material izolant hidrofug. [Pron. -ro-id, pl. -de, -duri. / < fr. rubéroïde, cf. germ. Ruberoid(pappe)].
RUBEROÍD s. n. carton asfaltat de calitate superioară, pentru învelitori de construcții și izolații hidrofuge. (< germ. Ruberoid)
RUBERÓID n. Produs obținut prin impregnarea cartonului cu bitum, întrebuințat în construcții sau ca izolant higrofug. /<fr. ruberoïde, engl. ruberoid, germ. Ruberoid

Ruberoid dex online | sinonim

Ruberoid definitie

Intrare: ruberoid (pl. -e)
ruberoid pl. -e substantiv neutru
Intrare: ruberoid (pl. -uri)
ruberoid pl. -uri