Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

9 defini╚Ťii pentru recalificat

RECALIFIC├ü, recal├şfic, vb. I. Tranz. ╚Öi refl. A (se) preg─âti, a (se) instrui ├«n vederea unei noi calific─âri profesionale; a da sau a ob╚Ťine o nou─â calificare. ÔÇô Re1- + califica.
RECALIFIC├ü, recal├şfic, vb. I. Tranz. A preg─âti, a instrui ├«n vederea unei noi calific─âri profesionale. Al╚Ťi cinci sudori au fost recalifica╚Ťi la locul de munc─â.
recalific├í (a ~) vb., ind. prez. 3 recal├şfic─â
recalific├í vb., ind. prez. 1 sg. recal├şfic, 3 sg. ╚Öi pl. recal├şfic─â
RECALIFIC├ü vb. I. tr., refl. A (se) preg─âti, a (se) instrui pentru o nou─â calificare profesional─â; a (se) califica din nou. [P.i. recal├şfic. / < re- + califica].
RECALIFICÁ vb. tr., refl. a (se) pregăti în vederea unei noi calificări profesionale. (< re1- + califica)
A RECALIFIC├ü recal├şfic tranz. A califica din nou; a supune unei noi calific─âri. /re- + a califica
A SE RECALIFIC├ü m─â recal├şfic intranz. A se califica din nou; a se preg─âti ├«n vederea unei noi calific─âri profesionale. /re- + a se califica
recalific├í vb. refl. I A se preg─âti ├«n vederea unei noi calific─âri profesionale ÔŚŐ ÔÇ×Reciclare, recalificare, policalificare. Meserii apar, dispar, se transform─â, slujitorii lor se recalific─â pentru a ╚Ťine pasul cu evolu╚Ťia ╚Ötiin╚Ťei ╚Öi tehnicii.ÔÇŁ S─âpt. 12 III 71 p. 4 (din re- + califica; SMFC II 74, FC II 205; DEX, DN3)

Recalificat dex online | sinonim

Recalificat definitie

Intrare: recalificat
recalificat participiu
Intrare: recalifica
recalifica verb grupa I conjugarea I