Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru ralid

RALÍD, ralide, s. n. (La pl.) Familie de păsări terestre sau semiacvatice de talie mică sau mijlocie, cu cioc scurt (Rallidae); (și la sg.) pasăre din această familie. – Din fr. rallidés.
RALÍD, ralide, s. n. (La pl.) Familie de păsări alergătoare cu picioare lungi, cu penaj închis, care trăiesc mai ales în regiunile mlăștinoase; (și la sg.) pasăre din această familie. – Din fr. rallidés.
ralíd s. n., pl. ralíde
ralíd s. n., pl. ralíde
RALÍDE s.n.pl. Familie de păsări terestre sau semiacvatice alergătoare de talie mică sau mijlocie, având ca tip cristeiul-de-baltă; (la sg.) pasăre din această familie. [Sg. ralid. / < fr. rallidés].
RALÍDE s. n. pl. familie de păsări terestre sau semiacvatice alergătoare, de talie mică sau mijlocie: cristeiul-de-baltă. (< fr. rallidés)
RALÍDE (< fr.) s. f. pl. Familie de păsări terestre sau semiacvatice, alergătoare, de talie mică sau mijlocie, cu cioc scurt, picioare relativ lungi și cu penaj întunecat (Rallidae). Puii sunt nidifugi. Trăiesc mai ales în locuri umede (ex. cârsteiul de baltă, lișița). Unele specii sunt protejate în Europa: crestețul pestriț (Porzana porzana), crestețul cenușiu (P. parva), crestețul mic (P. Pusilla), cristelul de câmp (Crex crex).

Ralid dex online | sinonim

Ralid definitie

Intrare: ralid
ralid substantiv neutru