Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

3 defini╚Ťii pentru raiforme

RAIFÓRME s.f.pl. (Zool.) Ordin de pești cu corpul în formă de disc, datorită dezvoltării mari a înotătoarelor pectorale, care trăiesc pe fundul mării în apropiere de coaste. [Pron. ra-i-. / et. incertă].
RAIFÓRME s. f. pl. ordin de pești cartilaginoși cu corpul în formă de disc, datorită dezvoltării mari a înotătoarelor pectorale, care trăiesc pe fundul mării, în apropiere de coaste. (< fr. rajiformes)
RAIF├ôRME s. f. pl. Ordin de pe╚Öti selacieni ├«nrudi╚Ťi cu rechinii, ├«n general cu corpul puternic turtit dorso-ventral (Rajiformes). ├Änot─âtoarele pectorale ├«nconjoar─â corpul, de la cap p├ón─â la coad─â. Coada este sub╚Ťire, ├«n form─â de bici; la unele specii la baza cozii exist─â un spin veninos. Ochii sunt situa╚Ťi ├«n partea superioar─â a capului iar fantele branhiale pe partea ventral─â. Sunt pe╚Öti bentonici, care se hr─ânesc ├«n special cu molu╚Öte ╚Öi crustacee de pe fundul apei. Printre cele mai cunoscute specii se num─âr─â vulpea de mare, pisica de mare ╚Öi pe╚Ötele-torpil─â electric─â.

Raiforme dex online | sinonim

Raiforme definitie