Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru oleic

OLÉIC, -Ă, oleici, -ce, adj. Care provine din (sau se referă la) grăsimi și uleiuri naturale. ◊ Acid oleic = acid gras, nesaturat, care se găsește în numeroase grăsimi naturale, fiind folosit în industrie la obținerea săpunurilor moi, a plastifianților etc. – Din fr. oléique.
OLÉIC, -Ă, oleici, -ce, adj. Care provine din (sau se referă la) grăsimi și uleiuri naturale. ◊ Acid oleic = acid gras, nesaturat, care se găsește în numeroase grăsimi naturale, având întrebuințări în industrie la obținerea săpunurilor moi, a plastifianților etc. – Din fr. oléique.
OLÉIC, -Ă, oleici, -e, adj. Care provine din (sau se raportă la) grăsimi și uleiuri naturale. Acid oleic.
oléic (-le-ic) adj. m., pl. oléici; f. oléică, pl. oléice
oléic adj. m. (sil. -le-ic), pl. oléici; f. sg. oléică, pl. oléice
OLÉIC, -Ă adj. Care provine din grăsimi sau din uleiuri naturale. ◊ Acid oleic = acid gras, lichid, care se găsește în numeroasele grăsimi naturale și uleiuri. [Pron. -le-ic. / < fr. oléique].
OLÉIC, -Ă adj. care provine din grăsimi sau din uleiuri naturale. ♦ acid ~ = acid gras, lichid, în numeroase grăsimi. (< fr. oléique)
OLÉIC ~că (~ci, ~ce) 1) Care ține de uleiuri; propriu uleiurilor. 2) Care este obținut din grăsimi sau din uleiurile naturale. ◊ Acid ~ acid gras ce se conține în grăsimi naturale și se folosește în industrie, la producerea săpunurilor și a plastifianților. [Sil. -le-ic] /<fr. oléique
*oléic, -ă adj. (d. lat. óleum, uleĭ). Chim. Care e produs pin saponificațiunea oleineĭ: acid oleic.

Oleic dex online | sinonim

Oleic definitie

Intrare: oleic
oleic adjectiv
  • silabisire: -le-ic