Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

6 defini╚Ťii pentru nord-american

NORD-AMERIC├üN, -─é nord-americani, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia Americii de Nord sau, p. restr., a Statelor Unite ale Americii sau este originar─â de acolo. 2. Adj. Care apar╚Ťine Americii de Nord sau nord-americanilor (1), privitor la America de Nord ori la nord-americani; p. restr. care apar╚Ťine Statelor Unite ale Americii sau popula╚Ťiei lor, privitor la Statele Unite ale Americii sau la popula╚Ťia lor. ÔÇô Nord + american. Cf. fr. nord-americain, germ. nord-amerikanisch.
NORD-AMERIC├üN, -─é, nord-americani, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Americii de Nord sau, p. restr., a Statelor Unite ale Americii sau este originar─â de acolo. 2. Adj. Care apar╚Ťine Americii de Nord sau popula╚Ťiei ei, privitor la America de Nord sau la popula╚Ťia ei; p. restr. care apar╚Ťine Statelor Unite ale Americii sau popula╚Ťiei lor, privitor la Statele Unite ale Americii sau la popula╚Ťia lor; originar din aceste ╚Ťinuturi. ÔÇô Nord + american. Cf. fr. nord-am├ęricain, germ. nord-amerikanisch.
NORD-AMERIC├üN, -─é, nord-americani, -e, adj. (Uneori substantivat) Care este din America de Nord; care apar╚Ťine Americii de Nord; (prin restric╚Ťie) care ╚Ťine de Statele Unite ale Americii de Nord.
nord-americán adj. m., s. m., pl. nord-americáni; adj. f., s. f. nord-americánă, pl. nord-americáne
nord-americán s. m., adj. m. american
NORD-AMERIC├üN, -─é adj., s. m. f. (locuitor) din America de Nord sau (p. ext.) al S.U.A. (< fr. nordam├ęricain)

Nord-american dex online | sinonim

Nord-american definitie

Intrare: nord-american (s.m.)
nord-american admite vocativul substantiv masculin
nord substantiv neutru
american 2 s.m. admite vocativul substantiv masculin
Intrare: nord-american (adj.)
nord-american adjectiv admite vocativul
nord substantiv neutru
american 1 adj. adjectiv