Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru nematelmint

NEMATELMÍNT, nematelminți, s. m. (Zool.; la pl.) Încrengătură care cuprinde viermi cilindrici neîmpărțiți în segmente (Nemathelmintes); (și la sg.) vierme care face parte din această încrengătură. – Din fr. némathelminthe.
NEMATELMÍNT, nematelminți, s. m. (Zool.; la pl.) Încrengătură care cuprinde viermi cilindrici neîmpărțiți în segmente (Nemathelmintes); (și la sg.) vierme care face parte din această încrengătură. – Din fr. némathelminthes.
nematelmínt s. m., pl. nematelmínți
nematelmínt s. m., pl. nematelmínți
NEMATELMÍNȚI s.m.pl. (Zool.) Încrengătură de viermi cilindrici, având ca tip clasa nematodelor; (la sg.) vierme din această încrengătură. [Sg. nematelmint. / < fr. némathelminthes, cf. gr. nema – filament, helminthes – vierme].
NEMATELMÍNȚI s. m. pl. încrengătură de viermi cilindrici, neîmpărțiți în segmente: clasa nematozilor. (< fr. némathelminthes)
NEMAT-, v. NEMATO-.~elminți (v. -elminți), s. m. pl., încrengătură de viermi nesegmentați, de formă cilindrică și alungită, care trăiesc în ape, pe pămînt și ca paraziți; ~ode (v. -od), s. n. pl., clasă de viermi cu corpul subțire și cilindric.

Nematelmint dex online | sinonim

Nematelmint definitie

Intrare: nematelmint
nematelmint substantiv masculin