Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru motociclet─â

MOTOCICL├ëT─é, motociclete, s. f. Autovehicul pe dou─â ro╚Ťi ├«n linie sau cu trei ro╚Ťi ├«n triunghi isoscel, montate pe un cadru, cu motor cu ardere intern─â, construit pentru una sau dou─â persoane. ÔÇô Din fr. motocyclette.
MOTOCICL├ëT─é, motociclete, s. f. Vehicul cu dou─â ro╚Ťi ├«n linie sau cu trei ro╚Ťi ├«n triunghi isoscel, montate pe un cadru, cu motor cu ardere intern─â, construit pentru una sau dou─â persoane. ÔÇô Din fr. motocyclette.[1]
MOTOCICL├ëT─é, motociclete, s. f. Vehicul cu dou─â ro╚Ťi montate pe un cadru ╚Öi pus ├«n mi╚Öcare de un motor fixat pe acela╚Öi cadru. Tovar─â╚Öul a venit cu motocicleta ─âlora din Bude╚Öti. DUMITRIU, N. 263. Pe l├«ng─â d├«n╚Öii, ╚Ť├«╚Öni zgomotos, l─âs├«ndu-i ├«n urm─â, o motociclet─â. C. PETRESCU, ├Ä. II 222.
motocicl├ęt─â (-ci-cle-) s. f., g.-d. art. motocicl├ętei; pl. motocicl├ęte
motocicl├ęt─â s. f. (sil. -cle-), pl. motocicl├ęte[1]
MOTOCICL├ëT─é s. (reg.) motorbi╚Ť├óclu, (├«nv.) motociclu, (arg.) motor.[1]
MOTOCICL├ëT─é s.f. Vehicul cu dou─â (sau trei) ro╚Ťi montate pe un cadru ╚Öi pus ├«n mi╚Öcare de un motor. [Var. motociclu s.n. / < fr. motocyclette].
MOTOCICL├ëT─é s. f. vehicul cu dou─â ro╚Ťi montate pe un cadru cu motor. (< fr. motocyclette)
MOTOCICL├ëT─é ~e f. Vehicul const├ónd din dou─â ro╚Ťi montate pe un cadru, care este pus ├«n mi╚Öcare de un motor cu ardere intern─â. * ~ cu ata╚Ö motociclet─â de care este ata╚Öat─â o cutie metalic─â, sprijinit─â pe o a treia roat─â. /<fr. motocyclette[1]
motocicletă f. bicicletă pusă în mișcare de un motor cu petrol, alcool, etc.
*motocicl├ęt─â f., pl. e (moto- din motor ╚Öi -ciclet─â din bi-ciclet─â). Biciclet─â cu motor.
MOTOCICLET─é s. (reg.) motorbi╚Ť├«clu, (├«nv.) motociclu.

Motociclet─â dex online | sinonim

Motociclet─â definitie

Intrare: motociclet─â
motociclet─â substantiv feminin
  • silabisire: -cle-