Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

7 defini╚Ťii pentru mononucleoz─â

MONONUCLE├ôZ─é s. f. (├Än sintagma) Mononucleoz─â infec╚Ťioas─â = boal─â infec╚Ťioas─â acut─â, benign─â, frecvent─â la copii ╚Öi la tineri, care se manifest─â prin febr─â ╚Öi prin cre╚Öterea num─ârului de limfocite ╚Öi de monocite din s├ónge ╚Öi prin m─ârirea ganglionilor limfatici. [Pr.: -cle-o-] ÔÇô Din fr. mononucl├ęose.
MONONUCLE├ôZ─é s. f. (├Än sintagma) Mononucleoz─â infec╚Ťioas─â = boal─â infec╚Ťioas─â acut─â, provocat─â de un virus, frecvent─â la copii ╚Öi la tineri, care se manifest─â prin febr─â ╚Öi prin cre╚Öterea num─ârului de limfocite ╚Öi de monocite din s├ónge. [Pr.: -cle-o-] ÔÇô Din fr. mononucl├ęose.
mononucle├│z─â (-nu-cle-o-) s. f., g.-d. art. mononucle├│zei
mononucle├│z─â s. f. (sil. -cle-o-), g.-d. art. mononucle├│zei
MONONUCLE├ôZ─é s.f. (Med.) Cre╚Ötere a num─ârului mononuclearelor din s├ónge. [Pron. -cle-o-. / < fr. mononucl├ęose].
MONONUCLE├ôZ─é s. f. boal─â caracterizat─â prin cre╚Öterea num─ârului mononuclearelor din s├ónge. (< fr. mononucl├ęose)
MONONUCLE├ôZ─é (< fr.) s. f. ~ infec╚Ťioas─â = boal─â infec╚Ťioas─â acut─â, benign─â, provocat─â probabil de un virus, mai frecvent la copii ╚Öi la tineri, ╚Öi care se manifest─â prin cre╚Öterea ├«n volum a ganglionilor limfatici, febr─â, angin─â ╚Öi cre╚Öterea num─ârului de celule mononucleare (limfocite ╚Öi monocite, 60-80%) din s├ónge. Boala dureaz─â una sau mai multe s─âpt─âm├óni ╚Öi se transmite adesea prin saliv─â.

Mononucleoz─â dex online | sinonim

Mononucleoz─â definitie

Intrare: mononucleoz─â
mononucleoz─â substantiv feminin
  • silabisire: -cle-o-