Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru monobazic

MONOBÁZIC, monobazici, adj. (Despre acizi) Care are în molecula lui un singur atom de hidrogen, apt de a fi înlocuit cu un metal și formând numai o singură serie de săruri. – Din fr. monobasique.
MONOBÁZIC, -Ă, monobazici, -ce, adj. (Despre acizi) Care are în molecula lui un singur atom de hidrogen, apt de a fi înlocuit cu un metal și formând numai o singură serie de săruri. – Din fr. monobasique.
MONOBÁZIC, -Ă, monobazici, -e, adj. (Despre acizi) Care are în molecula lui un singur atom de hidrogen, apt de a fi înlocuit cu un metal, formînd numai o singură serie de săruri.
monobázic adj. m., pl. monobázici
monobázic adj. m., pl. monobázici
MONOBÁZIC, -Ă adj. (Despre acizi) Care conține în molecula sa un singur atom de hidrogen, apt de a fi înlocuit cu un atom de metal. [Cf. fr. monobasique].
MONOBÁZIC, -Ă adj. (despre acizi) care conțin în molecula lor un singur atom de hidrogen, apt de a fi înlocuit cu un atom de metal. (< fr. monobasique)
MONOBÁZIC ~că (~ci, ~ce) (despre acizi) Care conține în moleculă un singur atom de hidrogen, apt de a fi înlocuit cu un metal. /<fr. monobasique

monobazic definitie

monobazic dex

Intrare: monobazic
monobazic adjectiv