Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

16 defini╚Ťii pentru molet─â

MOLET├ü, moletez, vb. I. Tranz. A imprima pe un obiect striuri, zim╚Ťi etc. cu ajutorul moletei (1). ÔÇô Din fr. moleter.
MOL├ëT─é, molete, s. f. 1. Instrument prev─âzut cu o roti╚Ť─â cu muchia zim╚Ťat─â, folosit la moletare. 2. Roat─â de cablu cu diametru mare, folosit─â pentru ghidare ├«n instala╚Ťiile de extrac╚Ťie sau pentru ├«ntinderea cablurilor de funiculare ├«n instala╚Ťiile de transport. ÔÇô Din fr. molette, germ. Molette.
MOLET├ü, moletez, vb. I. Tranz. A imprima pe un obiect striuri, zim╚Ťi etc. cu ajutorul moletei (1). ÔÇô Din fr. moleter.
MOL├ëT─é, molete, s. f. 1. Instrument prev─âzut cu o roti╚Ť─â cu muchia zim╚Ťuit─â, folosit la moletare. 2. Roat─â de cablu cu diametru mare, folosit─â pentru ghidare ├«n instala╚Ťiile de extrac╚Ťie sau pentru ├«ntinderea cablurilor de funiculare ├«n instala╚Ťiile de transport. ÔÇô Din fr. molette, germ. Molette.
moletá (a ~) vb., ind. prez. 3 moleteáză
mol├ęt─â s. f., g.-d. art. mol├ętei; pl. mol├ęte
molet├í vb., ind. prez. 1 sg. molet├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. molete├íz─â
mol├ęt─â s. f., pl. mol├ęte
MOLET├ü vb. v. zim╚Ťui.
MOLÉTĂ s. (TEHN.) randalină.
MOLET├ü vb. I. tr. 1. A imprima zim╚Ťi pe o pies─â cu ajutorul moletei; a randalina. 2. A grava cilindrii de cupru care servesc la imprimarea ╚Ťes─âturilor. [< fr. moleter].
MOL├ëT─é s.f. 1. Unealt─â ├«n form─â de roti╚Ť─â cu muchia zim╚Ťuit─â, folosit─â pentru a imprima pe suprafa╚Ťa unei piese forma negativ─â a zim╚Ťurilor; randalin─â. 2. Roat─â cu ╚Öan╚Ť pe care se ├«nf─â╚Öoar─â un cablu. [< fr. molette, germ. Molette].
MOLET├ü vb. tr. 1. a imprima zim╚Ťi pe o pies─â cu ajutorul moletei; a randalina. 2. a grava cilindrii de cupru care servesc la imprimarea ╚Ťes─âturilor. (< fr. moleter)
MOL├ëT─é s. f. 1. unealt─â ├«n form─â de roti╚Ť─â cu muchia zim╚Ťuit─â, pentru a imprima pe suprafa╚Ťa unei piese forma negativ─â a zim╚Ťurilor; randalin─â. 2. roat─â cu ╚Öan╚Ť pe care se ├«nf─â╚Öoar─â un cablu. (< fr. molette, germ. Molette)
MOLETA vb. (TEHN.) a randalina.
MOLET─é s. (TEHN.) randalin─â.

Molet─â dex online | sinonim

Molet─â definitie

Intrare: molet─â
molet─â substantiv feminin
Intrare: moleta
moleta verb grupa I conjugarea a II-a