Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru marchet─ârie

MARCHET─éR├ŹE, (2) marchet─ârii, s. f. 1. Procedeu de decorare a unui obiect (de lemn), prin aplicarea pe suprafa╚Ťa lui a unor buc─â╚Ťi mici de lemn exotic de esen╚Ťe ╚Öi culori diferite, de filde╚Ö, de metal etc. 2. P. ext. obiect (decorativ) ob╚Ťinut prin acest procedeu. ÔÇô Din fr. marqueterie.
MARCHET─éR├ŹE, marchet─ârii, s. f. Procedeu de decorare a unui obiect (de lemn), prin aplicarea pe suprafa╚Ťa lui a unor buc─â╚Ťi mici de lemn exotic de esen╚Ťe ╚Öi culori diferite, de filde╚Ö, de metal etc.; p. ext. obiect (decorativ) ob╚Ťinut prin acest procedeu. ÔÇô Din fr. marqueterie.
MARCHET─éR├ŹE, marchet─ârii, s. f. Procedeu de decorare a unui obiect (├«n special de lemn), prin lipirea pe suprafa╚Ťa lui a unor buc─â╚Ťi mici de lemn pre╚Ťios, filde╚Ö, marmur─â, metal etc.; obiecte decorative ob╚Ťinute prin acest procedeu.
marchet─âr├şe s. f., art. marchet─âr├şa, g.-d. art. marchet─âr├şei; (obiecte) pl. marchet─âr├şi, art. marchet─âr├şile
marchet─âr├şe s. f., art. marchet─âr├şa, g.-d. art. marchet─âr├şei; (obiecte) pl. marchet─âr├şi, art. marchet─âr├şile
MARCHET─éR├ŹE s.f. Procedeu de decorare a mobilelor, care const─â ├«n a incrusta pe suprafa╚Ťa acestora mici buc─â╚Ťi de placaj, de filde╚Ö etc. pentru a ob╚Ťine un decor geometric sau chiar un tablou; lucrare decorativ─â astfel ob╚Ťinut─â. [Gen. -iei. / < fr. marqueterie].
MARCHET─éR├ŹE s. f. 1. procedeu de decorare a mobilelor sau a zid─âriei const├ónd ├«n aplicarea pe suprafa╚Ťa acestora a unor buc─â╚Ťi mici de placaj, de filde╚Ö etc. pentru a ob╚Ťine un decor geometric, floral sau chiar un tablou. 2. lucrare decorativ─â astfel ob╚Ťinut─â. (< fr. marqueterie)
MARCHET─éR├ŹE ~i f. 1) Art─â decorativ─â care const─â ├«n aplicarea pe suprafa╚Ťa obiectelor de mobil─â a unor mici buc─â╚Ťi de placaj, de filde╚Ö, de sidef, pentru a ob╚Ťine un decor geometric sau chiar un tablou. 2) Lucrare decorativ─â astfel ob╚Ťinut─â. /<fr. marqueterie
marchet─ârie f. 1. lemn─ârie de diferite colori ce formeaz─â desenuri variatei 2. fig. oper─â compus─â din fragmente desperechiate.

Marchet─ârie dex online | sinonim

Marchet─ârie definitie

Intrare: marchet─ârie
marchet─ârie substantiv feminin