Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru marcaj

MARC├üJ, marcaje, s. n. Ac╚Ťiunea de a marca ╚Öi rezultatul ei; marcare. 1. (Concr.) Semn distinctiv aplicat pe un obiect, pe un animal etc. pentru a-l deosebi de altele. ÔÖŽ Spec. Semn f─âcut pe copaci, pe st├ónci etc. sau pe t─âbli╚Ťe speciale, pentru a indica turi╚Ötilor un anumit drum; p. ext. totalitatea semnelor care indic─â un drum turistic; spec. semn conven╚Ťional care indic─â ceva (pe o suprafa╚Ť─â, pe drumurile rutiere etc.). 2. (Sport) Supraveghere a unor juc─âtori din echipa advers─â, pentru a-i ├«mpiedica s─â ├«ntreprind─â ac╚Ťiuni ofensive sau s─â marcheze (4). 3. (├Än sintagma) Tabel─â de marcaj = tabel─â pe care se afi╚Öeaz─â scorul ├«ntr-o competi╚Ťie (sportiv─â). ÔÇô Din fr. marquage.
MARC├üJ, marcaje, s. n. Ac╚Ťiunea de a marca ╚Öi rezultatul ei; marcare. 1. (Concr.) Semn aplicat pe un obiect, pe un animal etc. pentru a-l deosebi de altele. ÔÖŽ Spec. Semn f─âcut pe copaci, pe st├ónci etc. sau pe t─âbli╚Ťe speciale, pentru a indica turi╚Ötilor un anumit drum; p. ext. totalitatea semnelor care indic─â un drum turistic; spec. semn conven╚Ťional care indic─â ceva (pe o suprafa╚Ť─â, pe drumurile rutiere etc.). 2. (Sport) Supraveghere a unor juc─âtori din echipa advers─â, pentru a-i ├«mpiedica s─â ├«ntreprind─â ac╚Ťiuni ofensive sau s─â marcheze (4). 3. (├Än sintagma) Tabel─â de marcaj = tabel─â pe care se afi╚Öeaz─â scorul ├«ntr-o competi╚Ťie (sportiv─â). ÔÇô Din fr. marquage.
MARC├üJ, marcaje, s. n. Semn aplicat pe un obiect pentru a-l deosebi de altele, pentru a-i ar─âta provenien╚Ťa etc. ÔÖŽ Semn f─âcut pe copaci, st├«nci etc. sau pe t─âbli╚Ťe speciale, pentru a indica turi╚Ötilor un anumit drum; totalitatea semnelor care indic─â un drum turistic.
marcáj s. n., pl. marcáje
marcáj s. n., pl. marcáje
MARCÁJ s. (SPORT) marcare. (~ul adversarului.)
MARC├üJ s.n. 1. Semn distinctiv, de recunoa╚Ötere, f─âcut pe un lucru. ÔÖŽ Mijloc de semnalizare rutier─â folosit pe drumurile publice modernizate, const├ónd din aplicarea cu ajutorul vopselelor a unor semne (linii continue sau ├«ntrerupte, s─âge╚Ťi, forme geometrice sau inscrip╚Ťii) pe suprafa╚Ťa c─âii rutiere, pe borduri, pe st├ólpi, parapete etc.; semn indicator al unui drum de munte sau turistic, aplicat pe copaci, pe st├ónci, pe t─âbli╚Ťe; totalitatea unor asemenea semne. 2. (Sport) Sistem de delimitare a spa╚Ťiilor sau a traseelor rezervate ├«ntrecerilor sportive, potrivit fiec─ârei ramuri sau probe. ÔÖŽ Ac╚Ťiunea de a marca (3). ÔŚŐ Tabel─â de marcaj = tabel─â pe care se afi╚Öeaz─â punctele ├«nscrise ╚Öi rezultatele ob╚Ťinute ├«ntr-o competi╚Ťie. [Cf. fr. marquage].
MARC├üJ s. n. 1. semn distinctiv, de recunoa╚Ötere, pe un lucru. 2. mijloc de semnalizare rutier─â pe drumurile publice modernizate, prin aplicarea cu vopsea a unor semne pe suprafa╚Ťa c─âii rutiere, pe borduri etc.; semn indicator al unui drum de munte sau turistic, aplicat pe copaci, pe st├ónci, pe t─âbli╚Ťe; totalitatea acestor semne. 3. ac╚Ťiunea de a marca (4). ÔÖŽ tabel─â de ~ = tabel─â pe care se afi╚Öeaz─â scorul ├«ntr-o competi╚Ťie sportiv─â. (< fr. marquage)
MARC├üJ ~e n. 1) Semn distinctiv f─âcut sau aplicat pe ceva (obiect, animal etc.). 2) sport Supraveghere a unui juc─âtor cu scopul de a-i neutraliza ac╚Ťiunile ofensive. ÔŚŐ Tabel─â de ~ tabel─â pe care se ├«nregistreaz─â rezultatele ob╚Ťinute ├«ntr-o ├«ntrecere sportiv─â. /<fr. marquage
MARCAJ s. (SPORT) marcare. (~ adversarului.)
marc├íj s. n. (sport) Ac╚Ťiunea de a marca un juc─âtor advers, ├«mpiedic├óndu-l pe c├ót posibil s─â primeasc─â mingea ÔŚŐ ÔÇ×├Än ultimele 10 minute din prima repriz─â, dup─â ce s-a desc─âtu╚Öat de v─âdita incomodare a marcajului sever practicat de oaspe╚Ťi, Steaua a ratat [...] dou─â ocazii de a deschide scorul.ÔÇŁ I.B. 30 VII 82 p. 3. ÔŚŐ ÔÇ×Marcajul ├«n zon─â al argentinienilor a d─âruit azzurilor demarca╚Ťi, mingi altminteri imposibil de recuperat, un vis.ÔÇŁ S─âpt. 13 VIII 82 p. 8 (din fr. marquage; DEX)

Marcaj dex online | sinonim

Marcaj definitie

Intrare: marcaj
marcaj substantiv neutru