Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

17 defini╚Ťii pentru manifesta╚Ťie

MANIFEST├ü╚ÜIE, manifesta╚Ťii, s. f. 1. Demonstra╚Ťie de mas─â (pe str─âzile unui ora╚Ö) ca expresie a simpatiei sau a protestului fa╚Ť─â de un eveniment de interes general sau fa╚Ť─â de o persoan─â. 2. Manifestare (1). [Var.: manifesta╚Ťi├║ne s. f.] ÔÇô Din fr. manifestation.
MANIFESTA╚ÜI├ÜNE s. f. v. manifesta╚Ťie.
MANIFEST├ü╚ÜIE, manifesta╚Ťii, s. f. 1. Demonstra╚Ťie de mas─â (pe str─âzile unui ora╚Ö) ca dovad─â a simpatiei sau a protestului fa╚Ť─â de un eveniment de interes general sau fa╚Ť─â de o persoan─â. 2. Manifestare (1). [Var.: manifesta╚Ťi├║ne s. f.] ÔÇô Din fr. manifestation.
MANIFESTA╚ÜI├ÜNE s. f. v. manifesta╚Ťie.
MANIFEST├ü╚ÜIE, manifesta╚Ťii, s. f. Demonstra╚Ťie ├«n mas─â pe str─âzile unui ora╚Ö, ca dovad─â a simpatiei, a solidarit─â╚Ťii sau a protestului fa╚Ť─â de un eveniment (├«n special politic) de interes general; manifestare prin care o mul╚Ťime ├«╚Öi exprim─â aprobarea sau dezaprobarea fa╚Ť─â de o persoan─â sau de un fapt de interes general. De la un cap─ât la altul al lumii, grandioasele manifesta╚Ťii de 1 Mai ale maselor largi populare se desf─â╚Öoar─â sub semnul luptei pentru pace. SC├ÄNTEIA, 1953, nr. 2651.
manifest├í╚Ťie (-╚Ťi-e) s. f., art. manifest├í╚Ťia (-╚Ťi-a), g.-d. art. manifest├í╚Ťiei; pl. manifest├í╚Ťii, art. manifest├í╚Ťiile (-╚Ťi-i-)
manifest├í╚Ťie s. f. (sil. -╚Ťi-e), art. manifest├í╚Ťia (sil. -╚Ťi-a), g.-d. art. manifest├í╚Ťiei; pl. manifest├í╚Ťii, art. manifest├í╚Ťiile (sil. -╚Ťi-i-)[1]
MANIFEST├ü╚ÜIE s. demonstra╚Ťie. (O ~ de amploare a maselor.)[1]
MANIFESTÁȚIE s. v. afirmare, arătare, exprimare, manifestare.[1]
MANIFEST├ü╚ÜIE s.f. Demonstra╚Ťie public─â f─âcut─â pentru a ar─âta aprobarea, ata╚Öamentul sau protestul fa╚Ť─â de ceva sau fa╚Ť─â de cineva, pentru a cere satisfacerea unor revendic─âri. [Gen. -iei, var. manifesta╚Ťiune s.f. / cf. fr. manifestation, cf. lat. manifestatio].
MANIFESTA╚ÜI├ÜNE s.f. v. manifesta╚Ťie.
MANIFEST├ü╚ÜIE s. f. demonstra╚Ťie de mas─â pentru a ar─âta aprobarea, ata╚Öamentul sau protestul fa╚Ť─â de un eveniment (o personalitate). (< fr. manifestation)
MANIFEST├ü╚ÜIE ~i f. Demonstra╚Ťie de mas─â ├«n semn de solidaritate sau de protest fa╚Ť─â de un eveniment de interes general sau fa╚Ť─â de o persoan─â. [G.-D. manifesta╚Ťiei; Sil. -╚Ťi-e] /<fr. manifestation[1]
manifesta╚Ťi(un)e f. 1. ac╚Ťiune prin care se manifest─â ceva; 2. expresiune public─â a unui sentiment, a unei opiniuni: o manifesta╚Ťiune pacific─â, patriotic─â.
*manifesta╚Ťi├║ne f. (lat. manifest├ítio, -├│nis). Ac╚Ťiunea de a manifesta, de a-╚Ť─ş ar─âta publicamente sentimentele, opiniunea politic─â (ob. -├íre). A face manifesta╚Ťiune (ob. -├í╚Ťie), a te aduna ╚Öi a striga ar─ât├«ndu-╚Ť─ş sentimentele.
MANIFESTA╚ÜIE s. demonstra╚Ťie. (O ~ de amploare a maselor.)
manifesta╚Ťie s. v. AFIRMARE. AR─éTARE. EXPRIMARE. MANIFESTARE.

Manifesta╚Ťie dex online | sinonim

Manifesta╚Ťie definitie

Intrare: manifesta╚Ťie
manifesta╚Ťiune
manifesta╚Ťie substantiv feminin
  • silabisire: -╚Ťi-e