Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru jerseu

JERSÉ s. n. v. jerseu.
JERS├ëU, jersee, s. n. 1. Obiect de ├«mbr─âc─âminte tricotat sau ├«mpletit, din l├ón─â, din bumbac etc., de obicei cu m├óneci lungi ╚Öi deschis ├«n fa╚Ť─â, care acoper─â partea de sus a corpului. 2. ╚Ües─âtur─â elastic─â tricotat─â, de l├ón─â, de bumbac, de m─âtase etc., din care se fac obiecte de ├«mbr─âc─âminte; tricot. [Pl. ╚Öi: jerseuri. ÔÇô Var.: jers├ę s. n.] ÔÇô Din fr. jersey.
JERSÉ s. n. v. jerseu.
JERS├ëU, jerseuri, s. n. 1. Obiect de ├«mbr─âc─âminte tricotat sau ├«mpletit, din l├ón─â, din bumbac etc., de obicei cu m├óneci lungi ╚Öi deschis ├«n fa╚Ť─â, care acoper─â partea de sus a corpului. 2. ╚Ües─âtur─â elastic─â tricotat─â, de l├ón─â, de bumbac, de m─âtase etc., din care se fac obiecte de ├«mbr─âc─âminte; tricot. [Pl. ╚Öi: jersee. ÔÇô Var.: jers├ę s. n.] ÔÇô Din fr. jersey.
JERS├ëU, jersee ╚Öi jerseuri, s. n. 1. Obiect de ├«mbr─âc─âminte tricotat, de l├«n─â, bumbac etc. care acoper─â partea de sus a corpului, de obicei cu m├«neci lungi ╚Öi deschis ├«n fa╚Ť─â. V. pulover. ╚śi-a╚Öa tr─âiesc ├«mpletind jersee. CAMILAR, N. II 169. 2. ╚Ües─âtur─â elastic─â de l├«n─â, de bumbac sau de m─âtase. O rochie de jerseu de l├«n─â.
jers├ęu s. n., art. jers├ęul; pl. jers├ęe/jers├ęuri
jers├ęu s. n., art. jers├ęul; pl. jers├ęuri /jers├ęe[1]
JERSÉU s. pulover.[1]
JERSÉ s.n. v. jerseu.
JERSÉU s.n. 1. Țesătură elastică de lână, de fire sintetice, de bumbac sau de mătase, din care se fac obiecte de îmbrăcăminte. 2. Obiect de îmbrăcăminte împletit din lână sau din bumbac, care se poartă peste partea de sus a corpului. V. pulover. [Pron. -seu, pl. -euri, var. jerse s.n. / < fr. jersey].
JERS├ëU s. n. 1. ╚Ťes─âtur─â elastic─â de l├ón─â, de fire sintetice, bumbac sau m─âtase. 2. obiect de ├«mbr─âc─âminte ├«mpletit din l├ón─â sau bumbac, peste partea de sus a corpului. (< fr. jersey)
jers├ęu (jers├ęuri), s. n. ÔÇô Obiect de ├«mbr─âc─âminte ├«mpletit din l├«n─â, deschis ├«n fa╚Ť─â. Fr. jersey.
JERS├ëU ~uri n. 1) ╚Ües─âtur─â elastic─â, tricotat─â din l├ón─â, bumbac sau m─âtase, folosit─â la confec╚Ťonarea obiectelor de ├«mbr─âc─âminte; tricot. 2) Obiect de ├«mbr─âc─âminte tricotat, lung p├ón─â la br├óu ╚Öi deschis ├«n fa╚Ť─â, de obicei cu m├óneci lungi, purtat peste bluz─â sau rochie. [Pl. jersee] /<fr. jersey[1]

Jerseu dex online | sinonim

Jerseu definitie

Intrare: jerseu
jerseu 1 pl. -e substantiv neutru
jerseu 2 pl. -uri substantiv neutru
jerse substantiv neutru