Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru ireductibil

IREDUCT├ŹBIL, -─é, ireductibili, -e, adj. Care nu mai poate fi redus, care nu mai poate fi simplificat. ÔÇô Din fr. irr├ęductible.
IREDUCT├ŹBIL, -─é, ireductibili, -e, adj. Care nu mai poate fi redus, care nu mai poate fi simplificat. ÔÇô Din fr. irr├ęductible.
IREDUCT├ŹBIL, -─é, ireductibili, -e, adj. 1. (Chim.) Care nu poate fi redus la o form─â mai simpl─â. ÔÖŽ (Mat.) Care nu mai poate fi simplificat. Frac╚Ťie ireductibil─â. 2. Fig. Care nu poate fi moderat; necru╚Ť─âtor, ├«nver╚Öunat. V. iremediabil. Du╚Öman ireductibil. Ôľş Prefer─â pe un str─âin... om s─ârac ╚Öi prigonit, care tr─âia pentru o singur─â pasiune veche ╚Öi ireductibil─â: eliberarea patriei lui. SADOVEANU, E. 239.
ireduct├şbil adj. m., pl. ireduct├şbili; f. ireduct├şbil─â, pl. ireduct├şbile
ireduct├şbil adj. m. reductibil
Ireductibil Ôëá reductibil
IREDUCT├ŹBIL, -─é adj. 1. Care nu se mai poate reduce la o form─â mai simpl─â. ÔÖŽ Care nu se poate simplifica. 2. (Fig.) Ne├«mp─âcat, ├«nver╚Öunat; necru╚Ť─âtor. [Cf. fr. irr├ęductible].
IREDUCTIB├ŹL, -─é adj. 1. care nu poate fi redus la o form─â mai simpl─â; care nu mai poate fi simplificat. 2. (fig.) de ne├«mp─âcat, ├«nver╚Öunat; necru╚Ť─âtor. (< fr. irr├ęductible)
IREDUCT├ŹBIL ~─â (~i, ~e) 1) Care nu poate fi redus; care nu se preteaz─â la reducere. 2) (despre frac╚Ťii sau expresii algebrice) Care nu poate fi simplificat. /<fr. irr├ęductible
ireductibil a. 1. Chim. care nu poate fi descompus; 2. Mat. care nu poate fi redus la o form─â mai simpl─â: frac╚Ťiune ireductibil─â; 3. care nu poate fi pus la loc (├«n chirurgie): fractur─â ireductibil─â.
*ireduct├şbil, -─â adj. (d. reductibil; fr. irreductible). Care nu poate fi redus (mic╚Öorat, simplificat, ├«nfr├«nt): frac╚Ťiune, ec┼şa╚Ťiune, expresiune ireductibil─â; adversar ireductibil. Chim. Oxid metalic ireductibil, care nu ma─ş poate fi adus ─şar ├«n stare de metal. Chir. Care nu se poate pune la loc: luxa╚Ťiune ireductibil─â.

Ireductibil dex online | sinonim

Ireductibil definitie

Intrare: ireductibil
ireductibil adjectiv