Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

15 defini╚Ťii pentru invizibil

INVIZ├ŹBIL, -─é, invizibili, -e, adj. Care nu se vede sau nu se poate vedea; (de) nev─âzut; nevizibil. ÔÖŽ (Prin exagerare sau glume╚Ť) Extrem de mic. ÔŚŐ Ac invizibil (╚Öi substantivat, n.) = ac de p─âr sub╚Ťire ╚Öi mic. ÔÇô Din fr. invisible, lat. invisibilis.
INVIZ├ŹBIL, -─é, invizibili, -e, adj. Care nu se vede sau nu se poate vedea; (de) nev─âzut; nevizibil. ÔÖŽ (Prin exagerare sau glume╚Ť) Extrem de mic. ÔŚŐ Ac invizibil (╚Öi substantivat, n.) = ac de p─âr sub╚Ťire ╚Öi mic. ÔÇô Din fr. invisible, lat. invisibilis.
INVIZ├ŹBIL, -─é, invizibili, -e, adj. Care nu se poate vedea; (de) nev─âzut. Ridic─â... m├«inile grase ╚Öi scurte spre tavan, adres├«ndu-se unui auditoriu invizibil. C. PETRESCU, C. V. 154. Ostenit ca de-o lupt─â c-un vr─âjma╚Ö invizibil, ├«╚Öi l─âs─â caietul pe flac─âra lum├«n─ârii. VLAHU╚Ü─é, O. A. III 75. ÔÖŽ Ac invizibil (╚Öi substantivat, n.) = ac de p─âr sub╚Ťire ╚Öi mic.
inviz├şbil adj. m., pl. inviz├şbili; f. inviz├şbil─â, pl. inviz├şbile
inviz├şbil adj. m. vizibil
INVIZ├ŹBIL adj. nev─âzut, nevizibil.
Invizibil Ôëá v─âzut, vizibil
INVIZ├ŹBIL, -─é adj. Care nu se vede sau nu se poate vedea. [Cf. fr. invisible, lat. invisibilis].
INVIZ├ŹBIL, -─é I. adj. 1. care nu poate fi v─âzut. 2. prea mic pentru a putea fi perceput. II. s. n. pl. servicii prestate de o ╚Ťar─â ├«n folosul altor ╚Ť─âri, sau prestate ├«n str─âin─âtate ├«n folosul ╚Ť─ârii respective. (< fr. invisible, lat. invisibilis)
INVIZ├ŹBIL ~─â (~i, ~e) Care nu poate fi v─âzut; nev─âzut. /<fr. invisible, lat. invisibilis
invizibil a. 1. ce scap─â vederii prin micimea sau dep─ârtarea sa; 2. fig. Care nu sÔÇÖarat─â: sÔÇÖa f─âcut invizibil.
*inviz├şbil, -─â adj. (lat. in-visibilis). Care nu se poate vedea cu ochi─ş liber─ş: microbi─ş ├«s invizibil─ş. Care nu se arat─â publiculu─ş: un ministru invizibil. Fig. Care se poate constata, dar nu vedea: durerea e invizibil─â. Adv. ├Än mod invizibil.
INVIZIBIL adj. nev─âzut, nevizibil.
INVIZ├ŹBIL, -─é (< fr., lat.) adj. Care nu se poate vedea; (de) nev─âzut. ÔŚŐ (EC.) Export (import) i. = ├«ncas─ârile ╚Öi pl─â╚Ťile dintre ╚Ť─âri, ocazionate de prest─ârile de servicii (transporturi, c─âl─âtorii ╚Öi turism, telecomunica╚Ťii, asigur─âri, servicii bancare ╚Öi financiare etc.), de transferurile de venituri provenite munc─â (salarii) ╚Öi din investi╚Ťiile externe de capital (profituri, dividende, dob├ónzi) ╚Öi de transferurile unilaterale curente (desp─âgubiri, mo╚Öteniri, dona╚Ťii, ajutoare publice sau private). ÔŚŐ Balan╚Ť─â i. = parte a balan╚Ťei de tranzac╚Ťii curente (contul curent) ├«n care se ├«nregistreaz─â exportul ╚Öi importul i.. ÔŚŐ M├ón─â i. = termen care desemneaz─â capacitatea unei pie╚Ťe, cu concuren╚Ť─â perfect─â, de a aduce beneficiile cele mai mari pentru to╚Ťi participan╚Ťii, chiar ├«n condi╚Ťiile ├«n care to╚Ťi comercian╚Ťii ar urm─âri s─â-╚Öi maximizeze profiturile. Termenul a fost utilizat pentru prima dat─â de A. Smith.
invizibil─â, invizibile s. f. 1. juc─ârie asem─ân─âtoare pra╚Ötiei, confec╚Ťionat─â dintr-un cadru de s├«rm─â rigid─â ╚Öi un fir sub╚Ťire elastic, cu proiectile confec╚Ťionate din ace cu g─âm─âlie sau cu buc─â╚Ťele de li╚Ť─â ├«ndoite ├«n form─â de U. 2. (stud.) tehnic─â de fraudare a unui examen scris prin introducerea ├«n sala de examen a unor coli albe, format A4, cu subiecte scrise de acas─â prin zg├óriere cu o min─â care nu mai are past─â.

Invizibil dex online | sinonim

Invizibil definitie

Intrare: invizibil
invizibil adjectiv