Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

16 defini╚Ťii pentru insolubil

INSOL├ÜBIL, -─é, insolubili, -e, adj. 1. (Despre substan╚Ťe) Care nu este solubil, care nu se poate dizolva (├«ntr-un anumit lichid). 2. Fig. F─âr─â solu╚Ťie, de nerezolvat. ÔÇô Din fr. insoluble, lat. insolubilis.
INSOL├ÜBIL, -─é, insolubili, -e, adj. 1. (Despre substan╚Ťe) Care nu este solubil, care nu se poate dizolva (├«ntr-un anumit dizolvant). 2. Fig. Care nu are nici o solu╚Ťie; de nerezolvat. ÔÇô Din fr. insoluble, lat. insolubilis.
INSOL├ÜBIL, -─é, insolubili, -e, adj. 1. (Despre corpuri chimice) Care nu se poate dizolva, care nu este solubil ├«ntr-un anumit lichid; nedizolvabil. Carbonul este insolubil ├«n ap─â. 2. Fig. Care nu se poate rezolva, care nu are nici o solu╚Ťie; nerezolvabil. Problem─â insolubil─â.
insol├║bil adj. m., pl. insol├║bili; f. insol├║bil─â, pl. insol├║bile
insol├║bil adj. m. solubil
INSOLÚBIL adj. (CHIM.) nedizolvabil, nesolubil.
INSOLÚBIL adj. v. irezolvabil, nerezolvabil.
Insolubil Ôëá rezolvabil, solubil
INSOLÚBIL, -Ă adj. 1. Care nu poate fi dizolvat, care nu este solubil. 2. (Fig.) De nerezolvat; nerezolvabil. [Cf. fr. insoluble].
INSOLÚBIL, -Ă adj. 1. care nu este solubil. 2. (fig.) de nerezolvat. (< fr. insoluble, lat. insolubilis)
INSOL├ÜBIL ~─â (~i, ~e) 1) Care nu este solubil; care nu se dizolv─â (├«ntr-un anumit lichid); nedizolvabil. 2) fig. Care nu poate fi solu╚Ťionat; de nedezlegat; nerezolvabil. /<fr. insoluble, lat. insolubilis
insolubil a 1. ce nu se poate disolva: sare insolubil─â; 2. fig. ce nu se poate rezolva: problem─â insolubil─â.
*indisol├║bil, -─â adv. (lat. indissol├║bilis). Care nu e disolubil: metal indisolubil (ma─ş des: insolubil). Fig. Care nu se poate desface or─ş rupe, etern, perpetu┼ş: amici╚Ťie indisolubil─â. Adv. ├Än mod indisolubil.
*insolúbil, -ă adj. (lat. in-solubilis. V. solubil). Care nu se poate disolva: rășina e insolubilă în apă. Fig. Care nu se poate rezolva: problemă insolubilă. Adv. În mod insolubil.
INSOLUBIL adj. (CHIM.) nedizolvabil, nesolubil.
insolubil adj. v. NEREZOLVABIL.

Insolubil dex online | sinonim

Insolubil definitie

Intrare: insolubil
insolubil adjectiv