Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru incaso

INC├üSO s. n. Modalitate de plat─â ├«n schimburile economice interna╚Ťionale care const─â ├«ntr-o obliga╚Ťie de plat─â a cump─âr─âtorului, asumat─â prin contract, contra documente comerciale transmise de banca beneficiarului pl─â╚Ťii la banca pl─âtitorului. ÔÇô Din it. incasso.
INC├üSO s. n. sg. Sistem de decontare prin care, din ├«ns─ârcinarea unui creditor ╚Öi pe baza unui efect, a unei poli╚Ťe etc. a acestuia, banca ├«ncaseaz─â ├«n contul lui o sum─â de bani de la debitor. ÔÇô Din it. incasso.
INC├üSO s. n. sg. Sistem de decontare prin care, din ├«ns─ârcinarea unui creditor ╚Öi pe baza unui efect sau a unei poli╚Ťe etc. a acestuia, banca ├«ncaseaz─â ├«n contul lui o sum─â de bani de la debitor.
incáso s. n.
incáso s. n.
INCÁSO s.n.sg. Sistem de decontare prin care banca încasează în contul unui creditor o sumă de bani de la debitori. [< it. incasso].
INCÁSO s. n. (fin.) sistem de decontare prin care banca încasează în contul unui creditor o sumă de bani de la debitori. (< it. incasso)
INC├üSO n. invar. fin. Opera╚Ťie financiar─â prin care banca ├«ncaseaz─â, la cererea creditorului, pe baz─â de documente, sume de bani de la debitor. /<it. incasso
INC├üSO (< it.) s. n. Modalitate de plat─â ╚Öi de credit practicat─â ├«n rela╚Ťiile comerciale interna╚Ťionale, prin care exportatorul transmite b─âncii sale documente din care rezult─â ├«ndeplinirea obliga╚Ťiilor contractuale de livrare; ├«n fapt, exportatorul acord─â un credit importatorului p├ón─â la data ├«ncas─ârii contravalorii m─ârfii expediate sau serviciului prestat, f─âr─â a avea certitudinea efectu─ârii pl─â╚Ťii de c─âtre importator. Setul de documente este transmis de banca exportatorului b─âncii importatorului care efectueaz─â plata, dup─â ce a stabilit corectitudinea documentelor primite. Se mai nume╚Öte ╚Öi i. documentar.

Incaso dex online | sinonim

Incaso definitie

Intrare: incaso
incaso substantiv neutru