Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru ihtiornis

IHTI├ôRNIS, ihtiorni╚Öi, s. m. Pas─âre fosil─â de m─ârimea unui porumbel, cu aripi bine dezvoltate. [Pr.: -ti-or-] ÔÇô Din fr. ichtyornis.
IHTI├ôRNIS, ihtiorni╚Öi, s. m. Pas─âre fosil─â de m─ârimea unui porumbel, cu aripi bine dezvoltate. [Pr.: -ti-or-] ÔÇô Din fr. ichtyornis.
ihtiórnis (-ti-or-) s. m., pl. ihtiórniși
ihtiórnis s. m. (sil. -ti-or-), pl. ihtiórniși
IHTI├ôRNIS s.f. Pas─âre fosil─â de ap─â asem─ân─âtoare pesc─âru╚Öului, cu aripi bine conformate ╚Öi cu o creast─â pe stern, care se hr─ânea cu pe╚Öti. [< fr. ichtyornis, cf. gr. ichthys ÔÇô pe╚Öte, ornis ÔÇô pas─âre].
IHTIÓRNIS s. m. pasăre fosilă de apă asemănătoare pescărușului, cu aripi bine dezvoltate și cu o creastă pe stern, care se hrănește cu pești. (< fr. ichtyornis)
IHTI├ôRNIS (< fr. {s} ihtio + gr. ornis ÔÇ×pas─âreÔÇŁ) subst. Gen de pas─âre fosil─â, bun─â zbur─âtoare, asem─ân─âtoarea pesc─âru╚Öului (Ichthyornis). Avea oase pneumatice, coada scurt─â, vertebrele sacrale fuzionate ╚Öi mai pu╚Ťine dec├ót la p─âs─ârile de ast─âzi. Prezen╚Ťa din╚Ťilor pe maxilare, caracterul reptilian sugereaz─â c─â i. ar apar╚Ťine, de fapt, unui exemplar juvenil al mesosaurienilor. A fost descoperit ├«n depozitele de cret─â din America de Nord (Kansas), ce apar╚Ťine Cretacicului superior.
IHTI-, v. IHTIO-. Ôľí ~odont (v. -odont), s. m., dinte fosil de pe╚Öte; ~ornis (v. -ornis), s. m., pas─âre fosil─â acvatic─â din cretacicul superior, cu aripi bine conformate, cu o creast─â pe stern, care se hr─ânea cu pe╚Öti.

Ihtiornis dex online | sinonim

Ihtiornis definitie

Intrare: ihtiornis
ihtiornis substantiv masculin
  • silabisire: -ti-or-