Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

17 defini╚Ťii pentru holender

HOL├ëNDER, holendere, s. n. 1. Filtru pentru vin, const├ónd dintr-un vas cu fundul alc─âtuit din saci de filtrare. 2. Denumire generic─â dat─â unor instala╚Ťii de rafinare, de ├«n─âlbire, de sp─âlare etc., mai ales ├«n industria h├órtiei. 3. Piuli╚Ť─â care str├ónge dou─â capete de ╚Ťeav─â, ├«n╚Öurub├óndu-se ├«ntr-unul din ele. 4. Ma╚Öin─â folosit─â la opera╚Ťiile de cojire, ╚Ölefuire ╚Öi polizare a cerealelor ├«n procesul de fabrica╚Ťie a crupelor. [Var.: hol├ęndru s. n.] ÔÇô Din germ. Holl├Ąnder.
HOLÉNDRU s. n. v. holender.
HOLÉNDER, holendere, s. n. V. holendru.
HOL├ëNDRU, holendre, s. n. 1. Filtru pentru vin, const├ónd dintr-un vas cu fundul alc─âtuit din saci de filtrare. 2. Denumire generic─â dat─â unor instala╚Ťii de rafinare, de ├«n─âlbire, de sp─âlare etc., mai ales ├«n industria h├órtiei. 3. (├Än forma holender) Piuli╚Ť─â care str├ónge dou─â capete de ╚Ťeav─â, ├«n╚Öurub├óndu-se ├«ntr-unul din ele. 4. Ma╚Öin─â folosit─â la opera╚Ťiile de cojire, ╚Ölefuire ╚Öi polizare a cerealelor ├«n procesul de fabrica╚Ťie a crupelor. [Var.: hol├ęnder s. n.] ÔÇô Din germ. Holl├Ąnder.
HOL├ëNDRU, holendre, s. n. 1. Filtru pentru vin, compus dintr-un vas metalic sau de lemn, cu fundul alc─âtuit din saci speciali de filtrare. 2. Denumire generic─â pentru diferite instala╚Ťii de rafinare, ├«n─âlbire, sp─âlare etc., mai ales ├«n industria h├«rtiei. Holendru de ├«n─âlbit. Holendru de rafinare. Holendru sp─âl─âtor. 3. Dispozitiv alc─âtuit din dou─â buc─â╚Ťi scurte de ╚Ťeav─â ╚Öi din una sau dou─â piuli╚Ťe, folosit pentru asamblarea a dou─â piese tubulare. V. racord.
!hol├ęnder s. n., pl. hol├ęndere
hol├ęndru s. n., art. hol├ęndrul; pl. hol├ęndre[1]
HOLÉNDRU s. v. racord olandez.[1]
HOLÉNDER s.n. v. holendru.
HOL├ëNDRU s.n. 1. Varietate de filtru pentru vin. 2. Nume dat unor instala╚Ťii de rafinare, de ├«n─âlbire etc. mai ales din industria h├órtiei. 3. Dispozitiv de fixare alc─âtuit din una sau dou─â piuli╚Ťe. [Var. holender s.n. / < germ. Holl├Ąnder].
HOL├ëNDRU s. n. 1. element de leg─âtur─â a dou─â conducte, const├ónd dintr-o pies─â tubular─â ╚Öi una sau dou─â piuli╚Ťe; racord olandez. 2. ma╚Öin─â folosit─â la decortizare. 3. nume dat unor instala╚Ťii de rafinare, de ├«n─âlbire etc. mai ales din industria h├órtiei. (< germ. Holl├Ąnder)
HOL├ëNDRU ~e n. (├«n industria h├órtiei) Instala╚Ťie pentru rafinare. [Sil. -len-dru] /<germ. Holl├Ąnder[1]
HOLENDRU s. (TEHN.) racord olandez.
holend├ęr, holendere, s.n. ÔÇô (reg.; min.) Man╚Öon pentru furtunul de ap─â sau de aer; colier. ÔÇô Din germ. Holl├Ąnder ÔÇ×olandezÔÇŁ (DEX, MDA).
holend├ęr, -dre, s.n. ÔÇô (min.) Man╚Öon pentru furtunul de ap─â sau de aer; colier. ÔÇô Din germ. Holl├Ąnder ÔÇ×olandezÔÇŁ (MDA).
HOLENDER, Ioan (n. 1932, Timi╚Öoara), bariton, impresar ╚Öi manager austriac de origine rom├ón─â. Stabilit ├«n Austria, unde de╚Ťine roluri secundare ├«n opere. ├Änfiin╚Ťeaz─â agen╚Ťia de impresariat ÔÇ×HolenderÔÇŁ, pe care o dezvolt─â ├«mpreun─â cu Toma Popescu. Calit─â╚Ťi manageriale deosebite. Director al Operei din Viena (din 1991). Aten╚Ťie constant─â acordat─â artei lirice rom├óne╚Öti.
HOL├ëNDER (< germ.) s. n. (TEHN.) Ma╚Öin─â cu func╚Ťionare discontinu─â folosit─â pentru diferite opera╚Ťii ├«n procesul de fabricare al h├órtiei (ex. h. de m─âcinare, h. sp─âl─âtor, h. destr─âm─âtor ╚Öi h. pentru ├«n─âlbire).

Holender dex online | sinonim

Holender definitie

Intrare: holendru
holender
holendru substantiv neutru