Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru hidroglisor

HIDROGLISÓR, hidroglisoare, s. n. Ambarcațiune cu fundul plat, puțin cufundată în apă, care se mișcă extrem de repede, fiind pusă în mișcare de o elice aeriană. – Din fr. hydroglisseur.
HIDROGLISÓR, hidroglisoare, s. n. Ambarcație cu fundul plat, puțin cufundată în apă, care se mișcă extrem de repede, fiind pusă în mișcare de o elice aeriană. – Din fr. hydroglisseur.
HIDROGLISÓR, hidroglisoare, s. n. Navă cu fundul plat, foarte puțin cufundată în apă, care se mișcă extrem de iute, fiind pusă în mișcare de o elice aeriană. Hidroglisorul poate atinge viteze de 150 de kilometri pe oră.
hidroglisór (hi-dro-gli-) s. n., pl. hidroglisoáre
hidroglisór s. n. (sil. -dro-gli), pl. hidroglisoáre
HIDROGLISÓR s.n. Ambarcație cu fundul plat care atinge viteze foarte mari, fiind pusă în mișcare de o elice aeriană. [< fr. hydroglisseur].
HIDROGLISÓR s. n. ambarcație cu fundul plat propulsată de un motor, cu elice aeriană sau cu reacție, care la viteze mari alunecă pe suprafața apei. (< fr. hydroglisseur)
HIDROGLISÓR ~oáre n. Ambarcație cu fundul plat, care alunecă cu o viteză mare pe suprafața apei, pusă în mișcare de o elice aeriană. /<fr. hydroglisseur

Hidroglisor dex online | sinonim

Hidroglisor definitie

Intrare: hidroglisor
hidroglisor substantiv neutru
  • silabisire: -dro-gli