Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru harachiri

HARACH├ŹRI s. n. Sinucidere prin spintecarea p├óntecelui, practicat─â ├«n Japonia, ├«n special de samurai, ├«n caz de ├«nfr├óngere, dezonoare sau de condamnare la moarte. ÔÇô Din fr. hara-kiri.
HARACH├ŹRI s. n. Sinucidere prin spintecarea p├óntecelui, practicat─â ├«n Japonia, ├«n special de samurai, ├«n caz de ├«nfr├óngere, dezonoare sau de condamnare la moarte. ÔÇô Din fr. hara-kiri.
HARACH├ŹRI s. n. Sinucidere prin spintecarea p├«ntecelui cu sabia sau cu un cu╚Ťit lung, practicat─â ├«n Japonia (├«n clasele de sus) de c─âtre cei care au suferit o ├«nfr├«ngere sau o dezonoare.
harach├şri (-chi-ri) s. n.
harach├şri s. n. (sil. -ri)
HARACH├ŹRI s. seppuku. (╚śi-a f─âcut ~.)
HARACH├ŹRI s.n. Sinucidere prin t─âierea p├óntecelui cu pumnalul, practicat─â ├«n Japonia. [< fr., jap. hara-kiri].
HARACH├ŹRI s. n. sinucidere ritual─â prin t─âierea p├óntecului cu pumnalul, practicat─â ├«n Japonia; seppuku. (< fr. hara-kiri)
HARACH├ŹRI n. Mod de sinucidere prin spintecarea p├óntecelui cu pumnalul, practicat mai ales de samuraii japonezi. [Sil. ha-ra-chi-ri] /<fr. hara-kiri
HARACH├ŹRI (HARAK├ŹRI) (< fr.; japonezul hara ÔÇ×stomacÔÇŁ + kiri ÔÇ×t─âiereÔÇŁ) s. n. Ritual japonez sinuciga╚Ö, dat├ónd din sec. 12, care const─â ├«n spintecarea p├óntecelui; practicat ├«n special de c─âtre samurai, ├«n caz de ├«nfr├óngere, dezonoare sau condamnare la moarte. Actul se s─âv├ór╚Öea ├«n fa╚Ťa unui asistent care, la r├óndul lui, putea s─â intervin─â, decapit├óndu-l pe samurai, pentru a-i scurta agonia. Practica a fost abolit─â ├«n 1868. Termenul este folosit mai ales de europeni, denumirea tradi╚Ťional─â japonez─â fiind seppuku.
a face (cuiva) harachiri expr. 1. a ucide (pe cineva), a distruge (pe cineva). 2. a ridiculiza (pe cineva), a pune ├«n situa╚Ťie de inferioritate (pe cineva).

Harachiri dex online | sinonim

Harachiri definitie

Intrare: harachiri
harachiri substantiv neutru (numai) singular
  • silabisire: -chi-ri