Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru galvanoplastie

galvanoplastie sf [At: IOANOVICI, TEHN. 73 / Pl: ~ii / E: fr galvanoplastie] (Teh) 1 Reproducere în relief a unor obiecte prin depunere electrolitică de cupru, aur, nichel etc. pe acele obiecte sau pe tiparul lor din ceară, ipsos etc. 2 Obținere a unei copii metalice de pe un desen în relief.
GALVANOPLASTÍE s. f. Procedeu tehnic de reproducere în relief a obiectelor, constând în acoperirea lor sau a tiparului lor cu un strat de metal depus prin electroliză. – Din fr. galvanoplastie.
GALVANOPLASTÍE s. f. Procedeu tehnic de reproducere în relief a obiectelor, constând în acoperirea lor sau a tiparului lor cu un strat de metal depus prin electroliză. – Din fr. galvanoplastie.
GALVANOPLASTÍE, galvanoplastii, s. f. Tehnica reproducerii obiectelor, constînd în acoperirea formei sau a tiparului lor (scos cu ceară sau cu parafină) cu un strat de metal depus prin electroliză.
GALVANOPLASTÍE, galvanoplastii, s. f. Tehnică de reproducere a obiectelor, constând în acoperirea formei sau a tiparului lor cu un strat de metal, depus prin electroliză. – Fr. galvanoplastie.
galvanoplastíe (-no-plas-) s. f., art. galvanoplastía, g.-d. galvanoplastíi, art. galvanoplastíei
galvanoplastíe s. f. (sil. -plas-), art. galvanoplastía, g.-d. art. galvanoplastíei; pl. galvanoplastíi
GALVANOPLASTÍE s.f. Reproducere a unor obiecte prin depunerea electrolitică a unui strat de metal pe tiparul lor, executat dintr-un material plastic. [Gen. -iei. / cf. fr. galvanoplastie].
GALVANOPLASTÍE s. f. reproducere în relief a unor obiecte prin depunerea electrolitică a unui strat de metal pe tiparul lor, executat dintr-un material plastic. (< fr. galvanoplastie)
GALVANOPLASTÍE ~i f. Reproducere a unui obiect prin depunerea electrolitică (de cupru, aur, nichel etc.) pe tiparul lui. /<fr. galvanoplastie
galvanoplastie f. procedeu de acoperit un obiect cu un strat metalic prin mijlocul unui curent electric.
*galvanoplastíe f. (d. galvan-izm și plastie din rino-plastie. V. plastic). Fiz. Operațiunea de a acoperi cu un strat metalic un obĭect cufundat într’o soluțiune de metal servindu-te de un curent electric.

galvanoplastie definitie

galvanoplastie dex

Intrare: galvanoplastie
galvanoplastie substantiv feminin (numai) singular
  • silabisire: -no-plas-