Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru galvanoplastie

galvanoplastie sf [At: IOANOVICI, TEHN. 73 / Pl: ~ii / E: fr galvanoplastie] (Teh) 1 Reproducere ├«n relief a unor obiecte prin depunere electrolitic─â de cupru, aur, nichel etc. pe acele obiecte sau pe tiparul lor din cear─â, ipsos etc. 2 Ob╚Ťinere a unei copii metalice de pe un desen ├«n relief.
GALVANOPLAST├ŹE s. f. Procedeu tehnic de reproducere ├«n relief a obiectelor, const├ónd ├«n acoperirea lor sau a tiparului lor cu un strat de metal depus prin electroliz─â. ÔÇô Din fr. galvanoplastie.
GALVANOPLAST├ŹE s. f. Procedeu tehnic de reproducere ├«n relief a obiectelor, const├ónd ├«n acoperirea lor sau a tiparului lor cu un strat de metal depus prin electroliz─â. ÔÇô Din fr. galvanoplastie.
GALVANOPLAST├ŹE, galvanoplastii, s. f. Tehnica reproducerii obiectelor, const├«nd ├«n acoperirea formei sau a tiparului lor (scos cu cear─â sau cu parafin─â) cu un strat de metal depus prin electroliz─â.
GALVANOPLAST├ŹE, galvanoplastii, s. f. Tehnic─â de reproducere a obiectelor, const├ónd ├«n acoperirea formei sau a tiparului lor cu un strat de metal, depus prin electroliz─â. ÔÇô Fr. galvanoplastie.
galvanoplast├şe (-no-plas-) s. f., art. galvanoplast├şa, g.-d. galvanoplast├şi, art. galvanoplast├şei
galvanoplast├şe s. f. (sil. -plas-), art. galvanoplast├şa, g.-d. art. galvanoplast├şei; pl. galvanoplast├şi
GALVANOPLAST├ŹE s.f. Reproducere a unor obiecte prin depunerea electrolitic─â a unui strat de metal pe tiparul lor, executat dintr-un material plastic. [Gen. -iei. / cf. fr. galvanoplastie].
GALVANOPLAST├ŹE s. f. reproducere ├«n relief a unor obiecte prin depunerea electrolitic─â a unui strat de metal pe tiparul lor, executat dintr-un material plastic. (< fr. galvanoplastie)
GALVANOPLAST├ŹE ~i f. Reproducere a unui obiect prin depunerea electrolitic─â (de cupru, aur, nichel etc.) pe tiparul lui. /<fr. galvanoplastie
galvanoplastie f. procedeu de acoperit un obiect cu un strat metalic prin mijlocul unui curent electric.
*galvanoplast├şe f. (d. galvan-izm ╚Öi plastie din rino-plastie. V. plastic). Fiz. Opera╚Ťiunea de a acoperi cu un strat metalic un ob─şect cufundat ├«ntrÔÇÖo solu╚Ťiune de metal servindu-te de un curent electric.

Galvanoplastie dex online | sinonim

Galvanoplastie definitie

Intrare: galvanoplastie
galvanoplastie substantiv feminin (numai) singular
  • silabisire: -no-plas-