Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru frigorific

FRIGOR├ŹFIC, -─é, frigorifici, -ce, adj. Care ╚Ťine de frig, privitor la frig; care serve╚Öte la producerea frigului. ÔŚŐ Agent frigorific = substan╚Ť─â sau amestec de substan╚Ťe care produce sau transfer─â frig. Instala╚Ťie frigorific─â = sistem tehnic alc─âtuit dintr-un agregat frigorigen, o ├«nc─âpere r─âcit─â, o instala╚Ťie de comand─â ╚Öi de control ╚Öi dispozitive anexe, utilizat pentru r─âcire. ÔÇô Din fr. frigorifique, lat. frigorificus.
FRIGOR├ŹFIC, -─é, frigorifici, -ce, adj. Care ╚Ťine de frig, privitor la frig, care serve╚Öte la producerea frigului. ÔŚŐ Agent frigorific = substan╚Ť─â sau amestec de substan╚Ťe care produce sau transport─â frig. Instala╚Ťie frigorific─â = sistem tehnic alc─âtuit dintr-un agregat frigorigen, o ├«nc─âpere r─âcit─â, o instala╚Ťie de comand─â ╚Öi de control ╚Öi dispozitive anexe, utilizat pentru r─âcire. ÔÇô Din fr. frigorifique, lat. frigorificus.
FRIGOR├ŹFIC, -─é, frigorifici, -e, adj. Care se refer─â la frig.
frigor├şfic adj. m., pl. frigor├şfici; f. frigor├şfic─â, pl. frigor├şfice
frigor├şfic adj. m., pl. frigor├şfici; f. sg. frigor├şfic─â, pl. frigor├şfice
Frigorific Ôëá calorific
FRIGOR├ŹFIC, -─é adj. Care produce frig, care p─âstreaz─â frigul; care se refer─â la frig. [< fr. frigorifique, cf. lat. frigus ÔÇô frig, facere ÔÇô a face].
FRIGOR├ŹFIC, -─é adj. care produce, care p─âstreaz─â frigul; referitor la frig. ÔÖŽ agent ~ = agent termic care produce sau transfer─â frig; instala╚Ťie ~─â = sistem tehnic care produce r─âcirea unei ├«nc─âperi, a unui recipient etc. prin transfer de c─âldur─â; capacitate ~─â = c─âldura preluat─â de un agent frigorific ├«n timp de o or─â. (< fr. frigorifique, lat. frigorificus)
FRIGOR├ŹFIC ~c─â (~ci, ~ce) 1) Care ╚Ťine de frig; propriu frigului. 2) v. FRIGORIFER II. ÔŚŐ Instala╚Ťie ~c─â complex de instala╚Ťii pentru ob╚Ťinerea frigului artificial. /<fr. frigorifique, lat. frigorificus
frigorific a. care produce frig: aparat frigorific.
*frigor├şfic, -─â adj. (lat. frigus, frigoris, frig, ╚Öi f├ícere, a face). Care produce frig: aparat frigorific pentru conservarea c─ârni─ş.

Frigorific dex online | sinonim

Frigorific definitie

Intrare: frigorific
frigorific adjectiv