Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru frigorific

FRIGORÍFIC, -Ă, frigorifici, -ce, adj. Care ține de frig, privitor la frig; care servește la producerea frigului. ◊ Agent frigorific = substanță sau amestec de substanțe care produce sau transferă frig. Instalație frigorifică = sistem tehnic alcătuit dintr-un agregat frigorigen, o încăpere răcită, o instalație de comandă și de control și dispozitive anexe, utilizat pentru răcire. – Din fr. frigorifique, lat. frigorificus.
FRIGORÍFIC, -Ă, frigorifici, -ce, adj. Care ține de frig, privitor la frig, care servește la producerea frigului. ◊ Agent frigorific = substanță sau amestec de substanțe care produce sau transportă frig. Instalație frigorifică = sistem tehnic alcătuit dintr-un agregat frigorigen, o încăpere răcită, o instalație de comandă și de control și dispozitive anexe, utilizat pentru răcire. – Din fr. frigorifique, lat. frigorificus.
FRIGORÍFIC, -Ă, frigorifici, -e, adj. Care se referă la frig.
frigorífic adj. m., pl. frigorífici; f. frigorífică, pl. frigorífice
frigorífic adj. m., pl. frigorífici; f. sg. frigorífică, pl. frigorífice
Frigorific ≠ calorific
FRIGORÍFIC, -Ă adj. Care produce frig, care păstrează frigul; care se referă la frig. [< fr. frigorifique, cf. lat. frigus – frig, facere – a face].
FRIGORÍFIC, -Ă adj. care produce, care păstrează frigul; referitor la frig. ♦ agent ~ = agent termic care produce sau transferă frig; instalație ~ă = sistem tehnic care produce răcirea unei încăperi, a unui recipient etc. prin transfer de căldură; capacitate ~ă = căldura preluată de un agent frigorific în timp de o oră. (< fr. frigorifique, lat. frigorificus)
FRIGORÍFIC ~că (~ci, ~ce) 1) Care ține de frig; propriu frigului. 2) v. FRIGORIFER II.Instalație ~că complex de instalații pentru obținerea frigului artificial. /<fr. frigorifique, lat. frigorificus
frigorific a. care produce frig: aparat frigorific.
*frigorífic, -ă adj. (lat. frigus, frigoris, frig, și fácere, a face). Care produce frig: aparat frigorific pentru conservarea cărniĭ.

frigorific definitie

frigorific dex

Intrare: frigorific
frigorific adjectiv