Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru fot

FOT, fo╚Ťi, s. m. Unitate de m─âsur─â reprezent├ónd iluminarea unei suprafe╚Ťe de un centimetru p─âtrat care prime╚Öte fluxul de un lumen. ÔÇô Din fr. phot.
FOT, fo╚Ťi, s. m. Unitate de m─âsur─â a ilumin─ârii, reprezent├ónd iluminarea unei suprafe╚Ťe de un centimetru p─âtrat care prime╚Öte fluxul de un lumen repartizat uniform. ÔÇô Din fr. phot.
FOT, fo╚Ťi, s. m. Unitate de m─âsur─â a ilumin─ârii reprezent├«nd iluminarea unei suprafe╚Ťe de un centimetru p─âtrat cate prime╚Öte fluxul de un lumen repartizat uniform.
fot s. m., pl. fo╚Ťi
fot s. m., pl. fo╚Ťi
FOT s.m. (Fiz.) Unitate de m─âsur─â a ilumin─ârii, reprezent├ónd iluminarea unei suprafe╚Ťe de un centimetru p─âtrat care prime╚Öte un flux de un lumen repartizat uniform. [< fr. phot, cf. gr. phos ÔÇô lumin─â].
FOT1 s. m. unitate de m─âsur─â a ilumin─ârii, reprezent├ónd iluminarea unei suprafe╚Ťe de 1 cm2 pe care cade un flux luminos de un lumen, repartizat uniform. (< fr. phot)
-FÓT2 elem. foto1-.
FOTO1-, -FOT, FOS- elem. ÔÇ×lumin─â, fosforescen╚Ť─âÔÇŁ; ÔÇ×fotografieÔÇŁ. (< fr. photo-, phote, cf. gr. phos, photos)
FOT fo╚Ťi m. fiz. Unitate de m─âsur─â a ilumin─ârii (egal─â cu 10000 de luc╚Öi). /<fr. phot
FOT-, v. FOTO-. Ôľí ~algie (v. -algie), s. f., durere provocat─â de o lumin─â de intensitate mare; ~opsie (v. -opsie), s. f., halucina╚Ťie vizual─â elementar─â, ob╚Ťinut─â prin excita╚Ťia mecanic─â a receptorilor retinieni; sin. fosfen─â.
-FOT (-FOT─é) ÔÇ×lumin─â, luminozitate, radia╚ŤieÔÇŁ. ÔŚŐ gr. phos, photos ÔÇ×lumin─âÔÇŁ > fr. -phote, engl. id., germ. id. > rom. -fot ╚Öi -fot─â.
-FOT─é, v. -FOT.

Fot dex online | sinonim

Fot definitie

Intrare: fot (subst.)
fot subst. substantiv masculin
Intrare: fot (pref.)
fot pref.
Intrare: fot (suf.)
fot suf.