Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru feeder

FÍDER, fidere, s. n. 1. Linie de transmisie a semnalului de înaltă frecvență de la emițător la antenă sau de la antenă la receptor. 2. Element al rețelelor electrice de distribuție constituit din una sau din mai multe linii aeriene sau din cabluri subterane. [Scris și: feeder] – Din engl., fr. feeder.
FÍDER, fidere, s. n. Linie electrică fără derivație, care leagă direct o centrală electrică cu posturile de transformare sau posturile principale de transformare cu cele secundare sau de distribuție. [Scris și: feeder] – Din engl., fr. feeder.
FÉEDER s. n. v. fider.
FÍDER, fidere, s. n. Linia electrică dintre o centrală electrică și posturile de transformare sau dintre posturile principale de transformare și cele secundare. – Scris și: (după englezește) feeder.
fíder s. n., pl. fídere[1]
FEEDER s.n. v. fider.
FÍDER s.n. Linie electrică care leagă o centrală de transformare cu cele secundare. [Scris și feeder. / < engl. feeder].
FÍDER ~e n. tehn. Linie electrică care face legătura directă între o centrală electrică și posturile de transformare. /<engl., fr. feeder[1]

feeder definitie

feeder dex

Intrare: feeder
feeder