Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru extensor

extensor, ~oare [At: DEX / Pl: ~i, ~oare / E: fr extenseur] 1 a Care are rolul de a ├«ntinde. 2 a (Atm; ├«s) Mu╚Öchi ~ Mu╚Öchi de suprafa╚Ť─â care ajut─â la ├«ntinderea diferitelor p─âr╚Ťi ale corpului, ├«n special a membrelor. 3 sn Aparat de gimnastic─â format din dou─â sau mai multe arcuri de o╚Ťel sau din benzi de cauciuc cu capetele prinse ├«n dou─â m├ónere, care trebuie ├«ntinse (cu m├óinile).
EXTENS├ôR, -O├üRE, extensori, -oare, adj., s. n. 1. Adj. Care are rolul de a ├«ntinde. ÔŚŐ (Anat.) Mu╚Öchi extensor (╚Öi substantivat, m.) = mu╚Öchi de suprafa╚Ť─â care ajut─â la ├«ntinderea diferitelor p─âr╚Ťi ale corpului, ├«n special a membrelor. 2. S. n. Aparat de gimnastic─â pentru dezvoltarea mu╚Öchilor, format dintr-unul sau din mai multe arcuri de o╚Ťel sau din benzi de cauciuc cu capetele prinse ├«n dou─â m├ónere, care trebuie ├«ntinse cu m├óinile. ÔÇô Din fr. extenseur.
EXTENS├ôR, -O├üRE, extensori, -oare, adj., s. n. 1. Adj. Care are rolul de a ├«ntinde. ÔŚŐ (Anat.) Mu╚Öchi extensor (╚Öi substantivat, m.) = mu╚Öchi de suprafa╚Ť─â care ajut─â la ├«ntinderea diferitelor p─âr╚Ťi ale corpului, ├«n special a membrelor. 2. S. n. Aparat pentru dezvoltarea mu╚Öchilor, format dintr-unul sau din mai multe arcuri de o╚Ťel sau din benzi de cauciuc cu capetele prinse ├«n dou─â m├ónere, care trebuie ├«ntinse cu m├óinile. ÔÇô Din fr. extenseur.
EXTENS├ôR1, extensoare, s. n. Aparat pentru gimnastica mu╚Öchilor, format dintr-un arc de o╚Ťel sau din dou─â resorturi care trebuie ├«ntinse cu m├«inile.
EXTENS├ôR2, -O├üRE, extensori, -oare, adj. Care are rolul de a ├«ntinde. Mu╚Öchi extensori. ÔÖŽ (Substantivat, m.) Mu╚Öchi (de obicei de la suprafa╚Ťa corpului) care ajut─â la ├«ntinderea diferitelor p─âr╚Ťi ale corpului, ├«n special a membrelor. Extensorii func╚Ťioneaz─â in opozi╚Ťie cu flexorii.
extensór1 adj. m., pl. extensóri; f. sg. și pl. extensoáre
extensór2 s. n., pl. extensoáre
extensór adj. m., pl. extensóri; f. sg. și pl. extensoáre
extensór s. n., pl. extensoáre
EXTENS├ôR adj.m. Mu╚Öchi extensor = mu╚Öchi care ajut─â la ├«ntinderea unor p─âr╚Ťi sau organe ale corpului. // s.n. Aparat pentru gimnastica mu╚Öchilor, const├ónd dintr-un arc de o╚Ťel sau din dou─â resorturi care trebuie ├«ntinse cu m├óinile. [Cf. fr. extenseur].
EXTENS├ôR, -O├üRE I. adj. care are rolul de a ├«ntinde. II. adj., s. m. (mu╚Öchi) care ajut─â la ├«ntinderea unor p─âr╚Ťi sau organe ale corpului. III. s. n. aparat pentru gimnastica mu╚Öchilor, const├ónd dintr-un arc de o╚Ťel sau din dou─â resorturi care trebuie ├«ntinse cu m├óinile. (< fr. extenseur)
EXTENS├ôR1 ~o├íre (~├│ri, ~o├íre) ╚Öi substantival (despre mu╚Öchi) Care contribuie la ├«ntinderea unor p─âr╚Ťi ale corpului, ├«n special a membrelor. /<fr. extenseur
EXTENS├ôR2 ~o├íre n. Aparat sportiv folosit la antrenarea mu╚Öchilor (├«n special cei ai bra╚Ťelor), const├ónd din arcuri, resorturi sau benzi de cauciuc. /<fr. extenseur

Extensor dex online | sinonim

Extensor definitie

Intrare: extensor
extensor adjectiv substantiv neutru