Dicționare ale limbii române

13 definiții pentru extensor

extensor, ~oare [At: DEX / Pl: ~i, ~oare / E: fr extenseur] 1 a Care are rolul de a întinde. 2 a (Atm; îs) Mușchi ~ Mușchi de suprafață care ajută la întinderea diferitelor părți ale corpului, în special a membrelor. 3 sn Aparat de gimnastică format din două sau mai multe arcuri de oțel sau din benzi de cauciuc cu capetele prinse în două mânere, care trebuie întinse (cu mâinile).
EXTENSÓR, -OÁRE, extensori, -oare, adj., s. n. 1. Adj. Care are rolul de a întinde. ◊ (Anat.) Mușchi extensor (și substantivat, m.) = mușchi de suprafață care ajută la întinderea diferitelor părți ale corpului, în special a membrelor. 2. S. n. Aparat de gimnastică pentru dezvoltarea mușchilor, format dintr-unul sau din mai multe arcuri de oțel sau din benzi de cauciuc cu capetele prinse în două mânere, care trebuie întinse cu mâinile. – Din fr. extenseur.
EXTENSÓR, -OÁRE, extensori, -oare, adj., s. n. 1. Adj. Care are rolul de a întinde. ◊ (Anat.) Mușchi extensor (și substantivat, m.) = mușchi de suprafață care ajută la întinderea diferitelor părți ale corpului, în special a membrelor. 2. S. n. Aparat pentru dezvoltarea mușchilor, format dintr-unul sau din mai multe arcuri de oțel sau din benzi de cauciuc cu capetele prinse în două mânere, care trebuie întinse cu mâinile. – Din fr. extenseur.
EXTENSÓR1, extensoare, s. n. Aparat pentru gimnastica mușchilor, format dintr-un arc de oțel sau din două resorturi care trebuie întinse cu mîinile.
EXTENSÓR2, -OÁRE, extensori, -oare, adj. Care are rolul de a întinde. Mușchi extensori. ♦ (Substantivat, m.) Mușchi (de obicei de la suprafața corpului) care ajută la întinderea diferitelor părți ale corpului, în special a membrelor. Extensorii funcționează in opoziție cu flexorii.
extensór1 adj. m., pl. extensóri; f. sg. și pl. extensoáre
extensór2 s. n., pl. extensoáre
extensór adj. m., pl. extensóri; f. sg. și pl. extensoáre
extensór s. n., pl. extensoáre
EXTENSÓR adj.m. Mușchi extensor = mușchi care ajută la întinderea unor părți sau organe ale corpului. // s.n. Aparat pentru gimnastica mușchilor, constând dintr-un arc de oțel sau din două resorturi care trebuie întinse cu mâinile. [Cf. fr. extenseur].
EXTENSÓR, -OÁRE I. adj. care are rolul de a întinde. II. adj., s. m. (mușchi) care ajută la întinderea unor părți sau organe ale corpului. III. s. n. aparat pentru gimnastica mușchilor, constând dintr-un arc de oțel sau din două resorturi care trebuie întinse cu mâinile. (< fr. extenseur)
EXTENSÓR1 ~oáre (~óri, ~oáre) și substantival (despre mușchi) Care contribuie la întinderea unor părți ale corpului, în special a membrelor. /<fr. extenseur
EXTENSÓR2 ~oáre n. Aparat sportiv folosit la antrenarea mușchilor (în special cei ai brațelor), constând din arcuri, resorturi sau benzi de cauciuc. /<fr. extenseur

extensor definitie

extensor dex

Intrare: extensor
extensor adjectiv substantiv neutru