Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru etnolingvistic─â

etnolingvistic, ~─â [At: DEX / Pl: ~ici, ~ice / E: fr ethnolinguistique] 1 sf Curent lingvistic care sus╚Ťine c─â limba este un produs al societ─â╚Ťii ╚Öi o func╚Ťie a culturii. 2 a Care apar╚Ťine etnolingvisticii (1). 3 a Referitor la etnolingvistic─â (1).
ETNOLINGV├ŹSTIC─é s. f. Disciplin─â a lingvisticii care studiaz─â limbajul ca o func╚Ťie a culturii. ÔÇô Din fr. ethnolinguistique.
ETNOLINGV├ŹSTIC─é s. f. Curent lingvistic care sus╚Ťine c─â limba este un produs al societ─â╚Ťii ╚Öi o func╚Ťiune a culturii. ÔÇô Din fr. ethnolinguistique.
etnolingv├şstic─â s. f., g.-d. art. etnolingv├şsticii
etnolingv├şstic adj. m., pl. etnolingv├şstici; f. sg. etnolingv├şstic─â, pl. etnolingv├şstice
etnolingv├şstic─â s. f., g.-d. art. etnolingv├şsticii
ETNOLINGV├ŹSTIC─é adj. f. ╚ścoala etnolingvistic─â = curent ├«n lingvistica din S.U.A., ini╚Ťiat de Edward Sapir, care sus╚Ťine c─â limba este un produs al societ─â╚Ťii ╚Öi o func╚Ťie a culturii. [Gen. -cii. / < engl. ethnolinguistics, fr. ethnolinguistique].
ETNOLINGV├ŹSTIC, -─é I. adj. referitor la etnolingvistic─â. II. s. f. curent ├«n lingvistica din SUA care sus╚Ťine c─â limba este un produs al societ─â╚Ťii ╚Öi o func╚Ťie a culturii. (< fr. ethnolinguistique)
etnolingv├şstic─â s. f. (lingv.) ÔŚŐ ÔÇ×[...] etnoistoria face parte dintr-o familie mai bogat─â, constituit─â din ╚Ötiin╚Ťe interdisciplinare, ├«ntre care amintim etnolingvistica, care ├«╚Öi propune s─â examineze raporturile ├«ntre limb─â, societate ╚Öi cultur─â, eviden╚Ťiindu-se, pe aceast─â cale, func╚Ťia limbii de a organiza ╚Öi reprezenta universul la nivelul unei anumite specificit─â╚Ťi regionale (geografice) ╚Öi de a construi, pe aceste baze, o viziune original─â asupra lumii.ÔÇŁ S─âpt. 25 V 84 p. 2 (din fr. ethnolinguistique; DMC, PR anii ÔÇÖ50, DPN 1969; DEX)
ETNOLINGV├ŹSTIC, -─é adj. (< fr. ethnolinguistique): ├«n sintagma curent etnolingvislic (v.).
ETNOLINGV├ŹSTIC─é s. f. (< adj. etnolingvistic,-─â < fr. ethnolinguistique, engl. ethnolinguistics): curent lingvistic din S.U.A. ini╚Ťiat de Edward Sapir, care sus╚Ťine c─â limba este un produs al societ─â╚Ťii ╚Öi o func╚Ťie a culturii (v. cur├ęnt).

Etnolingvistic─â dex online | sinonim

Etnolingvistic─â definitie

Intrare: etnolingvistic─â
etnolingvistic─â substantiv feminin
Intrare: etnolingvistic
etnolingvistic adjectiv