Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru etilic

etilic, ~ă a [At: PONI, CH. 303 / Pl: ~ici, ~ice / E: fr éthylique] (Chm) 1 Care conține etil. 2 Pe bază de etil. 3 (Îs) Alcool ~ Alcool aciclic obținut prin fermentarea zaharurilor și a amidonului din fructe, cereale etc., folosit la prepararea băuturilor spirtoase sau ca dezinfectant. 3 (Îs) Eter ~ Eter.
ETÍLIC, -Ă, etilici, -ce, adj. Care conține etil; pe bază de etil. ◊ Alcool etilic = alcool. Eter etilic = eter (1). – Din fr. éthylique.
ETÍLIC, -Ă, etilici, -ce, adj. Care conține etil; pe bază de etil. ◊ Alcool etilic = alcool. Eter etilic = eter (1). – Din fr. éthylique.
ETÍLIC, -Ă, etilici, -e, adj. (Chim.) Care conține etil; pe bază de etil. Eter etilic. ◊ Alcool etilic = alcool care provine din cereale, fructe etc. și care intră în compoziția băuturilor alcoolice; se mai întrebuințează ca dezinfectant, în industria chimică etc.
etílic adj. m., pl. etílici; f. etílică, pl. etílice
etílic adj. m., pl. etílici; f. sg. etílică, pl. etílice
ETÍLIC, -Ă adj. (Chim.) Care conține etil. ◊ Alcool etilic = alcool obținut din cereale, din fructe etc., care se folosește la prepararea băuturilor spirtoase, ca dezinfectant etc. [< fr. éthylique].
ETÍLIC, -Ă adj. care conține etil. ♦ alcool ~ = alcool (2). (< fr. éthylique)
ETÍLIC ~că (~ci, ~ce) Care conține etil; pe bază de etil. ◊ Alcool ~ alcool obținut prin fermentarea fructelor, cerealelor etc. și folosit la prepararea băuturilor alcoolice, în medicină, tehnică etc.; spirt. /<fr. éthilique
*etílic, -ă adj. (d. etil). Chim. Se zice despre compușiĭ derivațĭ aĭ etanuluĭ: alcool etilic (CH3 – CH2 OH).

Etilic dex online | sinonim

Etilic definitie

Intrare: etilic
etilic adjectiv