Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru eroda

eroda [At: ONCESCU, G. 36 / Pzi: p 3 ~deaz─â / E: fr ├ęroder] 1 vt (D. ape sau al╚Ťi agen╚Ťi naturali) A deteriora progresiv. 2 vrp A se m─âcina. 3 vt (D. leziunile de pe suprafa╚Ťa pielii sau a mucoaselor) A distruge treptat Si: a m─âcina.
EROD├ü, pers. 3 erodeaz─â, vb. I. Tranz. ╚Öi refl. A produce sau a suferi o eroziune; a (se) roade. ÔÇô Din fr. ├ęroder.
EROD├ü, pers. 3 erodeaz─â, vb. I. Tranz. ╚Öi refl. A produce sau a suferi o eroziune; a (se) roade. ÔÇô Din fr. ├ęroder.
erodá (a ~) vb., ind. prez. 3 erodeáză
erodá vb., ind. prez. 3 sg. erodeáză
ERODÁ vb. (GEOL., GEOGR.) a (se) roade, a (se) săpa, (reg.) a (se) coptorî, a (se) coptoroși, (fig.) a (se) mânca, a (se) spăla. (Apele ~ solul.)
EROD├ü vb. I. tr., refl. A produce sau a suferi o eroziune; a (se) roade. [< fr. ├ęroder, cf. lat. erodere ÔÇô a roade].
EROD├ü vb. tr., refl. 1. a produce, a suferi o eroziune; a (se) uza prin frecare. 2. (fig.) a (se) degrada. (< fr. ├ęroder, lat. erodere)
A SE EROD├ü pers. 3 se ~e├íz─â intranz. (despre terenuri, soluri etc.) A suferi o eroziune; a se roade. /<fr. ├ęrroder, lat. erodere
ERODA vb. (GEOL., GEOGR.) a (se) roade, a (se) săpa, (reg.) a (se) coptorî, a (se) coptoroși, (fig.) a (se) mînca, a (se) spăla. (Apele ~ solul.)

Eroda dex online | sinonim

Eroda definitie

Intrare: eroda
eroda verb grupa I conjugarea a II-a