Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

15 defini╚Ťii pentru epistolar

epistolar, ~─â [At: MN (1836), 701/26 / V: (├«nv) ~iu (Pl: ~ii) / Pl: ~i, ~e / E: lat epistolaris, -rius, fr ├ępistolaire] 1 a Care este propriu epistolei (2) Si: (├«vr) epistoler (1). 2 a Privitor la arta de a scrie epistole (2) Si: (├«vr) epistoler (2). 3 a (D. crea╚Ťii literare) Care este compus ├«n form─â de scrisoare Si: (├«vr) epistoler (3). 4 a Care se refer─â la o scrisoare sau la scrisori Si: (├«vr) epistoler (4). 5 a Privitor la o scrisoare sau la scrisori Si: (├«vr) epistoler (5). 6-7 a, av (Care are loc) prin intermediul uneia sau mai multor epistole (1) Si: (├«vr) epistoler (6-7). 8 sn Colec╚Ťie de scrisori (publicate). 9 sn Carte care cuprinde indica╚Ťii ╚Öi reguli privitoare la modul de compunere a epistolelor (2). 10 sm (├Ävr) Autor de epistole (2) Si: (rar) epistolier, (├«nv) epistolograf. 11 sm (├Ärg) Po╚Öta╚Ö.
epistolariu, ~ie smn, a vz epistolar
EPISTOL├üR, -─é, epistolari, -e, adj., s. n. 1. Adj. Privitor la modul, la arta de a scrie scrisori; scris, compus ├«n stil de scrisoare. 2. S. n. Colec╚Ťie de scrisori (publicate). ÔÇô Din fr. ├ępistolaire, lat. epistolaris.
EPISTOL├üR, -─é, epistolari, -e, adj., s. n. 1. Adj. Privitor la modul, la arta de a scrie scrisori; scris, compus ├«n form─â de scrisoare. 2. S. n. Colec╚Ťie de scrisori (publicate). ÔÇô Din fr. ├ępistolaire, lat. epistolaris.
EPISTOLÁR, -Ă, epistolari, -e, adj. Privitor la modul, la arta de a scrie scrisori; (despre o operă literară) compus în formă de scrisoare. Gen epistolar. Stil epistolar. Roman epistolar.
epistolár1 adj. m., pl. epistolári; f. epistoláră, pl. epistoláre
epistolár2 s. n., pl. epistoláre
epistolár adj. m., pl. epistolári; f. sg. epistoláră, pl. epistoláre
epistolár s. n., pl. epistoláre
EPISTOLÁR, -Ă adj. Referitor la arta de a scrie scrisori; compus în formă, în stil de scrisoare. // s.n. Carte cu sfaturi și modele de cum se întocmesc scrisorile. [Cf. fr. epistolaire, lat. epistolaris].
EPISTOL├üR, -─é I. adj. referitor la arta de a redacta scrisori; compus ├«n stil de scrisoare. II. s. n. carte cu sfaturi ╚Öi modele de cum se ├«ntocmesc scrisorile. ÔŚŐ colec╚Ťie de scrisori publicate. (< fr. ├ępistolaire, lat. epistolaris)
EPISTOL├üR ~─â (~i, ~e) Care ╚Ťine de epistole. Rela╚Ťii ~e. 2) Care are caracter de epistol─â; realizat sub form─â de epistol─â. Stil ~. /<fr. ├ępistolaire, lat. epistolaris
epistolar a. privitor la arta de a scrie epistole: stil epistolar. ÔĽĹ n. culegere de scrisori.
*epistol├ír, -─â adj. (lat. epistolaris). Relativ la epistole, la scrisor─ş: stilu epistolar. S. n., pl. e. Colec╚Ťiune de scrisor─ş.
EPISTOL├üR, -─é adj. (cf. fr. ├ępistolaire, lat. epistolaris): ├«n sintagmele stil epistolar ╚Öi text epistolar (v.).

Epistolar dex online | sinonim

Epistolar definitie

Intrare: epistolar
epistolar adjectiv substantiv neutru
epistolariu