Dicționare ale limbii române

2 intrări

10 definiții pentru elzevir

elzevir sn [At: ENC. ROM. / E: fr elzévir] 1 Caracter de literă tipografică cu linii de grosimi diferite și cu tălpile triunghiulare. 2 (Pex) Ediție imprimată de unul dintre membrii familiei de tipografi olandezi Elzévir.
ELZEVÍR, elzevire, s. n. Tip de literă subțire cu talpa triunghiulară. ♦ Ediție imprimată sau publicată de unii dintre membrii vestitei familii de tipografi olandezi Elzévir. – Din fr. élzevir.
ELZEVÍR, elzevire, s. n. Caracter de literă subțire cu talpa triunghiulară. ♦ Ediție imprimată sau publicată de unii dintre membrii vestitei familii de tipografi olandezi Elzévir. – Din fr. elzévir.
elzevír s. n., pl. elzevíre
elzevír s. n., pl. elzevíre
ELZEVÍR s.n. (Poligr.) Caracter de literă subțire și cu talpă dreaptă. ♦ Ediție imprimată de unul dintre membrii vestitei familii de tipografi olandezi Elzevir. [< fr. elzévir].
ELZEVÍR s. n. 1. ediție imprimată de unul dintre membrii vestitei familii de tipografi olandezi Elzevir. 2. caracter de literă tipografică subțire și cu talpă dreaptă. (< fr. elzévir)
elzevir m. soiu de caractere tipografice (după numele Elzevirilor, celebră familie de tipografi olandezi din sec. XVI și XVII).
Elzevir m. familie celebră de tipografi olandezi din sec. XVI și XVII, ale căror edițiuni sunt cu drept cuvânt admirate: format mic cu caractere frumoase și netede (elzevirian).
ELZEVIR sau ELZEVIER, familie de tipografi și librari olandezi din sec. 16-17, care au activat la Leiden, Copenhaga, Amsterdam ș.a. Lucrări editate de ei sunt un model de rafinament tipografic.

elzevir definitie

elzevir dex

Intrare: elzevir
elzevir substantiv neutru
Intrare: Elzevir
Elzevir