Dicționare ale limbii române

13 definiții pentru drogherie

drogăríe sf vz drogherie
drogheríe sf [At: BRĂESCU, M. B. 146 / V: ~găr~, ~gue~ / Pl: ~ii / E: fr droguerie] 1 Magazin în care se vând produse chimice. 2 Parfumerie. 3 Farmacie.
drogueríe sf vz drogherie
DROGHERÍE, drogherii, s. f. Magazin în care se vând articole de parfumerie și de toaletă, precum și unele preparate farmaceutice. – Din fr. droguerie.
DROGHERÍE, drogherii, s. f. Magazin în care se vând articole de parfumerie și de toaletă, precum și unele preparate farmaceutice. – Din fr. droguerie.
DROGHERÍE, drogherii, s. f. Magazin în care se vînd articole de parfumerie și de toaletă, uneori și preparate farmaceutice.
drogheríe s. f., art. droghería, g.-d. art. drogheríei; pl. drogheríi, art. drogheríile
drogheríe s. f., art. droghería, g.-d. art. drogheríei; pl. drogheríi, art. drogheríile (sil. -ri-i-)
DROGHERÍE s.f. Magazin unde se vând articole de parfumerie și uneori preparate farmaceutice. [Gen. -iei. / < fr. droguerie, cf. it. drogheria].
DROGHERÍE s. f. magazin unde se vând articole de parfumerie (și preparate farmaceutice). (< fr. droguerie)
DROGHERÍE ~i f. Magazin unde se vând produse de parfumerie, chimice, farmaceutice și articole de toaletă de primă necesitate. [Art. drogheria; G.-D. drogheriei; Sil. -ghe-ri-e] /<fr. droguerie
drogherie f. comerț și prăvălie de droguri.
* drogheríe f. (fr. droguerie). Prăvălie de drogurĭ (oare-care medicamente, văpsele, uleĭurĭ ș.a.). V. văpsitorie, farmacie.

drogherie definitie

drogherie dex

Intrare: drogherie
drogherie substantiv feminin
drogărie
droguerie